Hundar

Hund skyddade sin ägare från elden

Av: 

Malin Wigen

SVENSKA HJÄLTAR

Hunden Che hittades liggandes på sin mattes bröst när det brann i ett hus i Philadelphia. Nu hyllas hunden som hjälte av grannarna, skriver 6abc Action News

– Hunden låg över hennes bröstkorg hela tiden, vilket förhindrade henne att brännas helt, säger en av grannarna till den lokala nyhetstidningen.

Tidigt på söndagsmorgonen vaknade grannarna till Andrea Bulat av att hennes hund Che skällde. I och med att Che inte brukar skälla på det sättet var det flera som reagerade.

– När jag tittade ut genom fönstret kunde jag se lågor. Hela första våningen stod i brand, säger grannen Anthony Daly.

”Förhindrade henne att brännas”

När brandkåren i Philadelphia anlände till platsen hittades Andrea Bulat medvetslös på marken med sin hund Che över henne – liggandes på hennes bröst.

– Hunden låg över hennes bröstkorg hela tiden, vilket förhindrade henne att brännas helt, säger en annan granne vid namn Adele Butler.

Andrea Bulat fick föras till sjukhus där hon vårdas för sina brännskador som täcker femtio procent av kroppen, läget ska vara kritiskt, skriver 6abc Action News.

Brandmännen fick använda sig av syre för att återuppliva hunden Che som just nu befinner sig på  ett djursjukhus där han behandlas för att ha inandats brandrök.

Räddningstjänsten Red Paw Relief Team, som tar hand om djur som hamnar i denna typ av olyckor, var på plats under branden tillsammans med brandkåren. De är optimistiska till Ches återhämtning, skriver de i ett Facebookinlägg.

”Det var en vacker syn”

Grannarna hyllar nu hunden Che som en hjälte.

– Många gånger har jag hört historier om djur som hjälper deras ägare. Jag har aldrig upplevt det tidigare, men nu har jag gjort det. Jag såg det med egna ögon, det var en vacker syn, säger grannen Thomas Leszcewics.

Och en annan granne menar att det var hundens närvaro som räddade hennes liv. 

– Om hunden inte varit där skulle hon antagligen varit död, säger han till 6abc Action News.

Publisert:

LÄS VIDARE

”Belöning slår alltid bestraffning”

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hundar

Philadelphia

USA