PRESENTERAS AV

”Mata djuren på vintern för att hjälpa dem”

SVENSKA HJÄLTAR

Chatarina Krångh chattade om sitt engagemang i djuren

Chatarina Krångh säger: Hej allesamman, nu kan ni börja ställa era frågor.
anonym säger: Hur länge har du hållt på med att rädda djur ? =)
Chatarina Krångh säger: Jag började aktivt arbeta med djurräddning i början av nittiotalet.
Mohammed säger: Heej Chatarina, är det inte jobbigt att ta hand om skadade djur dygnet runt?
Chatarina Krångh säger: Hej Mohammed, Visst tar det på krafterna men samtidigt ger det en otrolig energi och glädje.
hanna säger: Har du något favoritdjur?
Chatarina Krångh säger: Jag är väldigt förtjust i katter så det får nog bli mitt favoritdjur.
Tarek säger: Hej är det farligt att hålla i en igelkott ?
Chatarina Krångh säger: Hej på dig:-) nej det är inte det minsta farligt men man måste akta händerna för taggarna.
jojo säger: Hejsan! Vill inte fråga, utan bara ge dig all beröm för det du gör!! Jag älskar djur och gör det jag kan, jag älskar att höra om människor som hjälper till så gott dom kan! Det du gör är verkligen hjältemodigt! kram på dig!
Laila Gustafsson säger: Jag läste artikeln i aftonbladet, och nu undrar jag om det på något vis går att skicka pengar till just din hjälpaktion? Det måste kosta en hel del för dig ensam.
Chatarina Krångh säger: Kram på dig! Tack för dina värmande ord. Sådant gör gott i själen. Och keep up the good work!
Chatarina Krångh säger: Hej Laila, Och stort tack! Du kan gå in på www.viltrehab.info så kan du läsa mer om hur du kan hjälpa till. Alla bidrag går oavkortat till foder och mediciner. tack än en gång!
sofia säger: Vad har du för utbildning i grunden?
Chatarina Krångh säger: Jag har praktiserat utomlands tack vare stipendier jag fått.
Tarek säger: Vad händer om man sticks av taggarna på en igelkott?
Chatarina Krångh säger: Hej igen Tarek, Det händer ingenting. De bara sticks som nålar. Men man ska aldrig klappa på en kotte då den är vild.
Ludvig Lindström säger: Varför tror du att så få är vegetarianer/veganer trots att de flesta vet hur illa djuren behandlas i dagens djurfabriker?
Chatarina Krångh säger: Jag tror det beror på en lång tradition av köttätande och sedan tror jag det hänger samman med att människor inte kopplar samman sitt eget handlande med lantbruksdjurens livssitutaion.
chrisse_chris säger: Hej Chatarina, vilken bra instas du gör! Djurrättsligt sett vad har du för favvobok?
Chatarina Krångh säger: Hej Chrisse - Chris Jag har egentligen ingen speciell djurrättslig favoritbok. Men jag gillar Lisa Gålmarks böcker generellt. De är viktiga på många sätt.
ola säger: Anser du dig själv som en utbildad veterinär?
Chatarina Krångh säger: Nej verkligen inte. Jag är helt beroende av veterinärer och deras veterinärmedicinska kompetens. Däremot så kompletterar vi varandra bra.
Petra säger: Hejsan! Är det många djur som du behöver ta hand om på nätter eller liknande. Kan inte det bli ganska jobbigt? Tycker du gör ett underbart jobb!!! Jobbar du med annat förutom detta, för det kan inte direkt löna sig eller?
Chatarina Krångh säger: Hej och tack för dina värmande ord! Sommarhalvåret är alltid den jobbigaste tiden på året med dygnetruntpassning men vi arbetar i team och då underlättar det. Men visst behöver man andrum för att orka. Jag är anställd på Djurens Rätt och jobbar mycket med information. Jag hoppas ändå på sikt att vi ska kunna bygga ett viltrehabcenter med anställd personal. Det är en STOR dröm.
Sofia säger: Vad kan man göra i sitt vardagliga liv för att hjälpa djur?
Chatarina Krångh säger: Hej Sofia, det finns massor man kan göra för att underlätta och hjälpa djuren. Hemmavid kan man t ex mata fåglar och däggdjur vintertid för att hjälpa dessa. Och man kan plocka med sig skräp man hittar ute på stan och i naturen. Många djur skadas av skräp som människor, märkligt nog, kastar. Och man kan handla djurvänliga produkter, ekologiskt m m. Listan kan göras oändlig.
Anders säger: Hej Chatarina! hinner du med familjeliv också, eller är du singel?
Chatarina Krångh säger: Hej Anders:-) Nej jag är inte singel utan sambo.
Benita säger: Hej! Har du några egna djur?
Chatarina Krångh säger: Hej Benita, jag har tre katter, fyra duvor, sex hönor och en tupp.
Katarinana säger: Hej Chatarina! Om du behöver någonstans att placera ut din kotte så tar vi gärna emot honom på landet utanför Eskilstuna där vi bor. Vi har stora löv och rishögar där vi förut i många år haft kottar boendes men nu har vi saknat dem i några år.
Chatarina Krångh säger: Hej Katarina, vad fint att du upplåter ditt hem till kotten. Nu kommer den att övervintras och släppas till våren. Vi kan väl höras längre fram.
Moderator säger: Då tar vi sista frågan!
MickeB säger: hejsan "Chat"arina =)Har hört att om man matar fåglar och andra djur på vintern så kommer de tillbaks nästa vinter stämmer det??
Chatarina Krångh säger: Hej Micke, ja det kan stämma. De vilda djuren uppskattar mycket mänsklig omtanke och kommer gärna tillbaka. "Min" råbock och rådjursget står varje morgon vid husknuten allaredan och väntar på sin frukost. Det är en härlig syn.
Moderator säger: Tack Chatarina och alla chattare!
Chatarina Krångh säger: Tack alla som ställt frågor och tänk på att man kanske inte kan göra allt men alla kan göra någonting.