Hundarna Arnold och Lexx satte fast dieseltjuvarna

SVENSKA HJÄLTAR

Två personer var i full fart med att stjäla diesel när de blev upptäckta. De gav sig av på flykt – men tack vare polishundarna Lexx och Arnolds vassa luktsinne så lyckades Polisen gripa tjuvarna.

Det var natten till tisdag den 17 maj som Polisen Väst fick in ett larm om en pågående dieselstöld i Tuve utanför Göteborg. Polishundarna Arnold och Lexx kallades till platsen för att leta reda på tjuvarna.

Arnold, som är en malinois, fick upp ett första spår och efter en stund kom han fram till ett skogsområde. Där hittade han en av gärningsmännen som gömde sig mot ett träd. Arnold skällde och skällde och polisen lyckades gripa tjuven, skriver hundförarna Polisen Väst på sin Facebooksida.

Hyllas som hjältar

Polisen misstänkte att det fanns en till gärningsman, så hunden Lexx fick i uppdrag att leta reda på tjuv nummer två. Han spårade en kilometer genom centrala Tuve och nådde till slut fram till en bäck, där han hittade den andra tjuven som stannat för att vila.

– När hundarna har rätt förutsättningar för att lyckas så betyder de i stort sett allt för sådana här insatser. De här två personerna hade man aldrig hittat utan hund, säger Martin som är hundförare åt Lexx. 

På Facebook hyllas nu hundarna som hjältar för sin insats.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Brott