PRESENTERAS AV

Vittnen upptäckte rattfyllerist – hyllas av polisen

Foto: Gorm Kallestad / TT NYHETSBYRÅN
Vittnen följde efter vinglig bilist.
SVENSKA HJÄLTAR

Två personer följde efter en rattfyllerist och kontaktade 112.
Bilisten kunde därefter gripas misstänkt för bland annat rattfylleri genom påverkan av narkotika.
Nu hyllas deras modiga insats av polisen i Huddinge.

Två personer som var ute och körde bil under gårdagskvällen upptäckte en annan bilist som uppförde sig märkligt. Nu hyllas de av polisen i Huddinge för sin insats.

Ryckte ut på eget bevåg

Bilen framfördes vingligt och okontrollerat och till sist ringde de SOS Alarm för att uppmärksamma polisen om den potentiellt farliga trafikanten. Tyvärr hade de inget registreringsnummer på bilen och därför kunde inte polisen rycka ut.

På eget initiativ bestämde sig personerna för att leta vidare och upptäckte sedan den andra bilisten på en bensinmack. Personen kunde inte stå still och efter att ha noterat registreringsnumret kontaktade de 112 igen. Kort därefter var en patrull på jakt efter den misstänkta rattfylleristen.

”Föraren körde därefter ut från bensinmacken, mot rött ljus, för att sedan vingla ut på Huddingevägen i riktning mot Huddinge. Patrullen kunde efter vittnenas goda iakttagelser vänta in bilen för att till sist få ett stopp på den farliga färden”, skriver polisen Reine Berglund på sin Facebooksida.

”Fantastiska människor”

Tack vare de ihärdiga vittnena kunde polisen gripa bilisten som nu är misstänkt för drograttfylla, innehav av narkotika, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

”Våra vittnen är ännu ett exempel på fantastiska människor som gör det där som många andra bara pratar om. Det gillas!”, avslutar polisen inlägget.

Så vet du om du kör rattfull – här går gränsen 00:34

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury åtta hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december varje år på Aftonbladet.se och i TV4.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Huddinge

Bilar

Narkotika