PRESENTERAS AV

”Hon tänker ekologiskt – alltid”

SVENSKA HJÄLTAR

Jag vill nominera Karolina Nylander, eftersom hon är en sann miljöhjälte!

Karolina har alltid varit mån om både djur och natur och alltid brytt sig om allt och alla. Inte nog med att hon källsorterar och komposterar allt skräp, så pantar hon och återvinner allt hon köper.

Men det är inte det enda som gör henne till en sann miljöhjälte. I vintras arrangerade hon ett barnklädesloppis, för att hon tycker att man ska återanvända fina och begagnade kläder istället för att slänga och köpa nya.

Det blev en stor succé, men det blev inte någon vinst för hennes egen del. Men det är inte det viktiga för henne. För henne var det viktigaste att kläderna som såldes och köptes kom till användning igen.

Karolina själv köper också mycket begagnat men syr också en hel del. Hon syr kläder till sin dotter av ekologisk bomull och hon tycker att det är viktigt att alla tyger hon köper är ekologiska. Att handla fairtrade är också något som är otroligt viktigt för henne och det är för henne en ren självklarhet. När hon handlar nya kläder handlar hon aldrig från företag som har barnarbetare i andra länder och hon stödjer alltid affärer som Indiska, som är emot barnarbete med mera.

Inte nog med allt detta så är hon väldigt noga med att människorna i hennes omgivning mår bra. Två gånger i veckan arbetar hon ideellt med att lära utländska kvinnor att baka och laga mat. De tränar även på att lära sig svenska.

När Karolina födde sin dotter Alice hade hon en svår förlossning och när hon var så trött att hon inte visste om hon var vaken eller sov pratade hon om frigående höns och om hur viktigt det var att handla ekologiska ägg.

Det tycker jag verkligen är ett tecken på att man bryr sig mer om andra än sig själv när man talar om hur man ska hjälpa andra i en situation när man själv är väldigt utsatt.

Man kan inte annat än att älska Karolina, som är en så godhjärtad person.

Miljöhjälte är den bästa beskrivningen av henne och jag önskar verkligen att hon får vara med. Hon behöver få veta att det hon gör är uppskattat, för det är hon verkligen värd.

Amelia Lindblad