Greta Thunberg utsedd till en av världens mest inflytelserika personer

16-åriga Greta Thunberg fortsätter att ta världen med storm. Nu utses hon till en av världens mest inflytelserika personer i Times årliga lista – precis bredvid USA:s president Donald Trump och påven.

”Greta inspirerar orubbliga studenter och skambelägger apatiska vuxna” skriver tidningen i sin motivering.

Det var under sommaren 2018 som Greta Thunberg uppmärksammades efter att ha satt sig utanför riksdagen i en skolstrejk för klimatet. Efter det har hennes aktivistkarriär tagit fart och 16-åringen har uppmärksammats internationellt och hyllats av stora kändisar som Leonardo DiCaprio, Anne Hathaway och självaste påven.

Greta har tidigare utsetts till Årets kvinna i Sverige 2019 och 2018 utsågs hon till en av världens mest inflytelserika tonåringar.

Under det gångna halvåret har hon fått tala under toppmöten runt om i världen.

Efter att ha fått studenter från 120 länder att ansluta sig till hennes klimatstrejk utses hon nu till en av de mest inflytelserika ledarna – i hela världen av den amerikanska tidningen Time.

En av världens mäktigaste ledare

Tidningen har släppt sin årliga lista över de 100 mest inflytelserika personerna.

Greta Thunberg har placerats i kategorin ”ledare” där hon får sällskap av personer som Donald Trump, påven Fransiscus, Xi Jinping och Benjamin Netanyahu.

Greta Thunberg såg kraften i oss, och vi ser kraften i henne. I sin kamp för en värld fri från föroreningar, miljöförstöring och klimatförändringar, i sitt hemland Sverige, inspirerar hon orubbliga studenter och skambelägger apatiska vuxna” skriver tidningen i sin motivering.

De skriver även att klimatförändringar är oundvikliga och att det är ”unga aktivister som Greta som gör allt i sin makt för att kämpa emot det”.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.