PRESENTERAS AV

”Jag försöker säga vad jag tycker”

SVENSKA HJÄLTAR

Lottie Knutson chattade om vad en hjälte är för henne

Lottie Knutson säger: Hej! Nu är Lottie på plats.
åsa säger: hej hur är det
Lottie Knutson säger: Tack, bara bra!
krille säger: Vem är du?
Lottie Knutson säger: Jag är informationsdirektör på Fritidsresor.
puffen säger: Vem är din hjälte?
Lottie Knutson säger: Svår fråga, egentligen är jag mest imponerad av alla vardagshjältar. Och faktiskt de som går in som t ex stöd- eller fosterfamilj för barn som av någon anledning har det tufft.
Alva säger: Hej Lottie:Om vi ska prata om hjältar så finns dom överallt,Du är en hjälte i mina ögon fantastisk,det här med tanke på Tsunamikatastrofen,var fick du allt mod ifrån?Mvh/Alva
Lottie Knutson säger: Ja du, jag var inte ensam jag skötte mitt jobb tillsammans med en massa andra människor. Och så hade man förstås ont i magen och var allmänt stressad hela tiden. Och då gäller det att ha trygghet i yrkesrollen att falla tillbaka på
Sandra säger: Hur var det att hjälpa folk därnere i tsunamin?
Lottie Knutson säger: Jag satt och jobbade här i Stockholm hela tiden. Men de personer som befann sig på plats hade en mycket pressad situation. Det tog lång tid att hämta sig för många, från stressen, bristen på sömn, bristen på organisation i början och alla hemska minnen ochintryck
Frida säger: Vad är det ni ser som är avgörande för att man ska bli en "vardagshjälte"?
Lottie Knutson säger: Det finns nog många kriterier men allra viktigast, tycker jag i alla fall, är att man faktiskt är beredd att sätta sig själv i andra hand för att hjälpa någon annan.
puffen säger: Vilket är ditt starkaste intryck från tsunamikatastrofen?
Lottie Knutson säger: Det är viljan att hjälpa från människor här hemma. Tusentals och åter tusentals personer som var beredda att åka på sekunden, som ville skänka pengar, jobba...Vadsomhelst.
klara säger: Är du gift med han på Aktuellt, Mats Knutson?
Lottie Knutson säger: Jepp
bupen säger: Varför är du med i projektet?
Lottie Knutson säger: Därför att det är viktigt att lyfta fram riktiga människor i vanliga livet.
krille säger: Har du varit reseledare?
Lottie Knutson säger: Nej tyvärr för det är en enastående bra skola vad gäller att lära sig "ta folk" och möta andra människor. Många framgånsrika företagsledare, t ex Janne Carlzon, och programledare, t ex Magnus Härenstam eller Peter Jihde har jobbat som reseledare.
Christer säger: Lottie hur orkande du med all press som hände, har du förtroende för UD?
Lottie Knutson säger: Nu har vi ett jättebra samarbete med UD och kontaktpersoner som vi jobbar väldigt bra med. Vi har haft gemensamma krisövningar och jag har stor respekt för UD.
klara säger: Vad har du för utbildning?
Lottie Knutson säger: PS Jag tyckte att det var stressig men gick rätt mycket in i yrkesrollen och "autopiloten"
Lottie Knutson säger: Jag har läst teatervetenskap + fransk litteratur och är utbildad journalist på det som då hette Journalisthögskolan i Stockholm
Christer säger: Hej Lottie jag läste att lågprisflyget vill komma in på marknaden Thailand vad kommer då resan att kosta?
Lottie Knutson säger: Ingen aning jag tror att det blir svårt att komma under 5000-6000 tusen för en tur och returbiljett pga bränsle, personal, maskiner dvs flygplanskostnader. Men, som sagt, det återstår att se.
lama säger: har du jobbat som journalist? Var?
Lottie Knutson säger: Ja men jag var verkligen aldrig någon Guillou!!! Jobbade direkt efter Journalisthögskolan på Svd och på SAS koncernens skandinaviska personaltidning InsideSAS. Dessutom frilansade jag.
krille säger: Bästa resmålet?
Lottie Knutson säger: Supersvår fråga. Jag är förtjust i en massa länder men om man måste välja så åker jag någonstans där man kan snorkla bland koraller + Italien som aldrig blir "fel".
lisa säger: Vad tycker du sköttes sämst under tsunamin?
Lottie Knutson säger: Om det är ok så svarar jag inte för det är så svårt att betygsätta i efterhand.
lisa säger: Hur hinner du med allt?
Lottie Knutson säger: Det gör jag inte! Sitter här nu med handsvett (nästan i alla fall) och ska snart iväg på en resa. Med tåg faktiskt....
Marsu säger: Har du åkt privat med en Fritidsresor resa?
Lottie Knutson säger: Självklart det gör jag nästan alltid.
Marsu säger: Känner du dig som en hjälte?
Lottie Knutson säger: Nej absolut absolut inte!!!
Linda säger: Har du fått tala med ngon proffessionell efter det som hände i Thailand? Drömmer du mardrömmar om det som hände i Thailand? Tänker du ofta på det som hände? Du är en stor förebild!
Lottie Knutson säger: Ja jag har precis som alla här i företaget varit på på en så kallad "debriefing" när man pratade med psykolog och tillsammans diskuterade vad som var jobbigt, vad som funderade bra osv Men kom ihåg att jag inte var där nere och det var det som var otroligt kämpigt!
lama säger: Hu är en hjälte för dig?
Lottie Knutson säger: Jo det är en person som, för att citera Jesus och den klassiska gyllene regeln gör någonting för andra som man hade velat att de skulle göra för en själv.
Nils säger: Vilka personer har påverrkat dig under din uppväxt och gjort att du blivit så modig?
Lottie Knutson säger: Jag är inte särskilt modig på något sätt. Men jag tycker att det är viktigt, i alla fall som princip, att våga säga ifrån om någonting känns "fel". Faktiskt så har tidnignen Kamratposten påverkat mig mycket vad gäller värderingar. Den läste jag jämt när jag var liten. Plus förstås föräldrarna osv
KJ säger: Hur blir man modig? Kan man göra något eller kommer det av sig självt?
Lottie Knutson säger: Gud vilka svåra och bra frågor?!? Man kanske kan träna i det lilla, säga "nej jag håller inte riktigt med" eller testa att tänka annorlunda ibland. Utmana sig själv med saker man är rädd för, typ att våga göra saker på egen hand eller stå för sin egen åsikt även om ingen annan håller med.
Marsu säger: Jag ser dig som en hjälte, eller i alla fall som en trygghet i samhället. Har du nån gång tänkt på vad dina insatser verkligen har betytt för oss som var involverade i Tsunamikatastrofen?
Lottie Knutson säger: Helt ärligt - nej. Då kanske jag skulle bli lite mallig. Nej skämt åsido så är jag glad om jag i min yrkesroll kunde ge fakta och information under en svår tid. Men än en gång, jag var en bland hundratals som jobbade med detta under tsunamin. Och då räknar jag bara mitt företag.
lama säger: Hur är den "hemliga" juryn?
Lottie Knutson säger: En mycket bred och intressant skara människor. Faktiskt mycket imponerande.
anna säger: Vad gör du själv för att bli lite mer hjälte?
Lottie Knutson säger: Alldeles för lite men just nu handlar det mest om att få vardagen att gå ihop. Fast jag försöker säga vad jag tycker och stå för det.
Moderator säger: Tack Lottie och alla chattare! Nominera på www.svenskahjaltar.se