Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Man kan alltid hjälpa till”

Tobias Andersson chattade med läsarna

Foto: Kai Rehn

Tobias Andersson säger: Hej allihop, nu är jag här.
Jakob säger: Jag måste säga att du är en sann hjälte, jag vet att det finns folk som inte hade handlat lika i samma situation som du fann dig själv i. Tvekade du aldrig?
Michael Jackson säger: Var du aldrig rädd för att agera? Du måste ju någonstans inombords ändå fruktat för att själv bli stängd inne?
Tobias Andersson säger: En sann hjälte vet jag inte om jag kan kalla mig. Jag tvekade aldrig på att gå in eftersom jag hann aldrig tänka, jag bara handlade.
***lillly*** säger: när du hade räddat tre och fick veta att det fanns en till därinne vad tänkte du då? Ärligt.
Tobias Andersson säger: Jag tänkte aldrig så mycket. Jag kunde inte bara ta halva familjen, jag kände att jag måste få ut alla.
llukas säger: hur känns det att träffa på familjen så här efteråt? känns det inte lite konstigt eftersom det enda ni har gemensamt är att du har räddat dem?
Tobias Andersson säger: Jag har aldrig sett det så, faktiskt. Det känns skönt att träffa dem eftersom det känns skönt att veta att jag har räddat dem. De är glada att träffa mig.
77oskar77 säger: Om samma sak hände igen, skulle du göra om det?
Tobias Andersson säger: Det tror jag. Även om jag kanske inte hade gjort det på samma sätt så kan man alltid hjälpa till på något sätt. Även om brandkåren är där så kan man gå fram och fråga om det finns något man kan göra.
ozzy säger: hur kändes det när Etype kom?
Tobias Andersson säger: Det var faktiskt ganska roligt. Jag blev chockad. Jag hade lite svårt att prata med honom först för jag höll på att lägga varmrätterna för 15-20 personer.
Katta säger: Har du egen familj och barn?
Tobias Andersson säger: Nej, det har jag inte. Jag har en flickvän.
anders säger: cool grej. hur mycket hjälte är du, tycker du själv?
Tobias Andersson säger: En liten dagshjälte, kanske. Jag ser mig själv inte som en hjälte.
missan säger: vad säger dina vänner o familj om att du är hjälte?
Tobias Andersson säger: Mina vänner är nog mer stolta över mig än min familj, känns det som. Familjen glömmer bort det lite, tror jag.
mossa säger: vad gör du i Oslo?
Tobias Andersson säger: Jag jobbar som kock och lever livet. Min kompis valde Oslo och jag hängde på. Jag skulle varit här sex månader och nu har jag varit här ett år. Men jag skulle aldrig kunna bo här för alltid, jag älskar Göteborg för mycket.
jocke säger: finnsdet något liknade svenska hjältar i Norge?
Tobias Andersson säger: Ja, det finns det. Se och Hör har något men jag vet inte om det går ut i tv. Men där är det en person som vinner mot våra sju. Vinnaren här får 100 000 kronor.
Moderator säger: Nu är chatten snart slut och vi tar en sista fråga.
hjältewannabe säger: vad tror du är det mest grundläggande som skiljer hjältar från vanligt folk?
Tobias Andersson säger: Det var en bra fråga. Det kan vara att för hjältar är det självklart att hjälpa till, de gör det instinktivt.

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet