Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Det ska bli en fantastisk gala”

Mark lovar att hjältarna ska få en upplevelse för livet

LEDER TV-GALAN Mark Levengood, juryordförande och programledare vid kvällens tv-sända Svenska Hjältar-gala lovar en berörande upplevelse med artister som Tommy Körberg och Soundtrack of Our Lives.   LEDER TV-GALAN Mark Levengood, juryordförande och programledare vid kvällens tv-sända Svenska Hjältar-gala lovar en berörande upplevelse med artister som Tommy Körberg och Soundtrack of Our Lives. Foto: BJÖRN LINDAHL

I kväll är det dags.

Svenska Hjältar-galan är tillbaka – för tredje året i rad.

– Det kommer att bli väldigt berörande, säger programledaren Mark Levengood.

Årets svenska hjältar Anna Venegas Rydmar, Madelene Sundström, Hossein Afshin, Moussa N´Diayes, Liv Kjellberg, Sam och Stina Dahlgren.   Årets svenska hjältar Anna Venegas Rydmar, Madelene Sundström, Hossein Afshin, Moussa N´Diayes, Liv Kjellberg, Sam och Stina Dahlgren.

Hela hösten har den pågått – Aftonbladets succésatsning Svenska Hjältar.

Totalt nominerades 1 800 personer, men juryn fick bara välja ut sex stycken.

Och i kväll riktas strålkastarljuset mot årets hjältar, på ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Galan direktsänds även i TV4 och Sveriges artistelit har samlats för att uppträda.

Däribland Tommy Körberg, Soundtrack of Our Lives och Ane Brun.

– Det kommer bli en fantastisk gala med otroliga framträdande. Men det viktigaste är att hjältarna får en upplevelse för livet, säger Mark Levengood.

Hela Sveriges kändiselit är på plats för att hylla hjältarna. Men i motsats till alla andra galor sitter kändisarna i publiken – medan hjältarna står i fokus på scenen.

”Färgsprakande”

– Det här har blivit en av årets i särklass mest åtråvärda invitationer. Redan i slutet av september börjar folk höra sig för om de ska bli bjudna. Årets gästlisa är, om möjligt, än mer färgsprakande än förra året, säger eventarrangören Micael Bindefeld.

Förra året följde över en halv miljon tv-tittare galan. Och Mark Levengood säger att det var en mycket känslosam ceremoni.

– Man får ofta intrycket att världen blir sämre och sämre. Men Svenska Hjältar-galan visar att det är tvärtom. Så missa den inte.

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet