Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

I kväll ska de hyllas

Du kan göra skillnad.

Det är med fyra ord hela budskapet i Svenska Hjältar. Det är lätt att säga, svårare att göra.

I kväll hyllar vi sju personer på Cirkus som verkligen gjort det. Skillnad alltså. Det blir en sprakande galakväll med glitter, stora känslor och kända svenskar.

Svenska Hjältar är en gala som vänder på begreppen. Kändisarna är publik denna kväll. Några av Sveriges mest gnistrande personligheter lånar sin strålglans för att hylla alldeles vanliga människor som gjort alldeles ovanligt bra saker i sin vardag.

Det är vad Svenska Hjältar handlar om. Det är en tillställning som påstår att det goda måste göras, inte bara sägas.


Första året fanns en nervositet för att ni läsare och tittare inte skulle förstå projektet.

En kampanj där ingen röstas ut? Ett evenemang som inte vill att du skickar några pengar någonstans?

Kraften i ert svar var omtumlande. Ni inte bara förstod – tusentals av er bidrog med förslag om vem som var er svenska hjälte.

Alla som såg galan första året och i fjol känner säkert igen en svensk hjälte nu. För er andra ett exempel: Kristian Kabelacs från första året. I högstadiet så mobbad för sin sexualitet att han inte trodde att han skulle överleva.

En dag ställde han sig upp inför klassen och berättade. Mobbningen blev bara värre av det. Han tog strid, stämde skolan och vann.

Så rädd han måste ha varit. Så rätt han hade. En svensk hjälte väl värd en direktsänd gala på anrika Cirkus i Stockholm.


Så blir det i år igen. Drygt 1 800 välformulerade motiveringar har kommit till våra redaktioner. Vår namnkunniga jury har utsett sju av dem till Svenska Hjältar. Ikväll hyllar vi dem med en direktsänd gala i TV 4 direkt från Cirkus i Stockholm klockan 20.00.

Det är ett samarbete där Aftonbladet letat fram vardagshjältarna.

Vi törs lova en mycket märkvärdig känsla ikväll; att förenas i beundran över hur stora vi små människor kan bli – om vi törs göra det goda.

Varmt välkommen att delta vid tv:n och våra forum på webben.
Jan Scherman, verkställande direktör TV4-gruppen

Jan Helin, chefredaktör Aftonbladet

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet