Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Det här är juryn

Stjärnspäckad uppställning i årets Svenska Hjältar

Det är dags att hitta nya, modiga, livsförändrande Svenska Hjältar.

Ni nominerar personerna ni tycker är värda att bli en förebild för hela landet.

Här är den merittunga juryn som har det svåra uppdraget att sedan välja ut dem.
Jan Eliasson, 70, diplomat och f.d utrikesminister:

– Hjältarna är positiva föredömen. Vi kan visa att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något.

Stefan Einhorn, 54, läkare, professor, författare:

– Många gör misstaget att inte göra något därför att de inte kan göra allt. Vardagshjältarna visar att alla faktiskt kan gör någonting.
Prinsessan Christina Magnusson, 62:

– Min egen hjältarnas hjälte är den som utan tanke på egen vinning tar steget utan att tänka på sig själv; vardagens hjälte, den jag inte känner och kanske heller aldrig får träffa.Måns Zelmerlöw, 24, artist:

– Jag tycker att det är viktigt att berömma och uppmuntra medmänsklighet. Framförallt i en tid som denna när SD gör sitt intåg i riksdagen.

Josef Fares, 32, regissör:

– Det är inspirerande att människor och den här typen av handlingar uppmärksammas i media. De här sakerna inspirerar åt rätt håll. Mer sånt!
Anja Pärson, 29, skidåkare:

– Svenska hjältar är fantastiskt. Som jag ser det är en av de mest positiva sakerna med att vara lite känd är att få ge tillbaka till andra och få lyfta fram vanliga människor som gör någonting viktigt.Mark Levengood, 46, programledare:

– När man talar om hjältedåd så tror man att det sker någon annan stans. Men det sker runt om kring oss utan att vi ser det. Svenska hjältar är till för att peka ut att här finns de.

Magdalena Forsberg, 43, skidlegendar:

– Jag tycker att vi behöver bra projekt där vi lyfter fram dem som gör det där lilla extra. Men sen hoppas jag givetvis också att tittarna blir inspirerade att själva utföra hjältedåd.Helena Bergström, 46, skådespelare:

– Det är nödvändigt att vi belyser det goda som civilkurage och empati, och det får hjältarna representera så att vi andra blir inspirerade.


SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet