Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

’Utan hjältar vore Sverige ett kallare samhälle’

... Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling som för andra året i rad är partner till ­Aftonbladets Svenska Hjältar.

Peeter Pütsep, 56.   Peeter Pütsep, 56.

Varför vill ni vara med och lyfta fram svenska vardagshjältar?

– Civilkurage är en bristvara i dagens samhälle och därför är det extra viktigt att det lyfts fram och ­premieras. Utan vardagshjältar vore Sverige ett mycket kallare samhälle. Vi letar också efter bohjältar runt om i Sverige. Det kan vara någon som klipper gräsmattan åt en äldre ­person eller upplåter sin ­bostad åt behövande.

Vad är en svensk hjälte för dig?

– En svensk hjälte är en person som visar solidaritet och civilkurage. Det kan vara en person som gör en insats vid ett tillfälle med fara för sitt liv eller någon som visar en uthållighet utöver det vanliga under ett helt årtionde.

Känner du någon hjälte?

– Jag har en god vän som under en bilsemester i Tyskland räddade ett par ur en brinnande bil. Det var med risk för eget liv som han ingrep och det gjorde honom till en hjälte i mina ögon.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att min familj ska fortsätta att må bra och att vi får in många nomineringar till ”Bohjältar”. Och jag önskar att Timrå går riktigt bra i elitserien i vinter. Jag satt i styrelsen för klubben när Henrik Zetterberg spelade där. Han är också en hjälte för mig.

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet