Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Väldigt jobbigt att prata inför klassen”

Veckans stjärna: Fotbollsstjärnan och Let´s Dance-vinnaren Anton Hysén

Anton Hysén.   Anton Hysén. Foto: CAROLINA BYRMO

Vem var du på gymnasiet?

– Jag var killen som snackade väldigt mycket och var social. Men när det handlade om att prata inför klassen så hade jag det väldigt jobbigt. Jag gillade inte att prata inför publik och det gör jag fortfarande inte, det är fortfarande hemskt och om det är för stora grejer så tackar jag nej. Men annars är det bara att bita ihop och göra det.

 

Vad önskar du att du hade vetat när du var 15?

– Jag trodde att det skulle bli jättesvårt att börja gymnasiet och var rädd för att jag inte skulle klara av det. Man var nervös och visste inte om man skulle passa in heller. Jag hade velat veta att det inte behöver vara så svårt, att det inte är några problem.

 

Har du gjort något modigt som du är extra stolt över?

– När jag stod och pratade inför 80 000 personer och fem miljoner tv-tittare på en modegala för två år sen. Jag pratade om att man ska få vara sig själv och att man ska se fram emot saker i livet och inte oroa sig för mycket. Man ska inte behöva bry sig om vad andra tycker, jag har lärt mig att lägga ner den tanken och köra på det jag känner är rätt.

 

Vem är din hjälte?

– Jag har ingen direkt hjälte men jag tycker att fotbollsspelaren Steven Gerrard är helt fantastisk. Han bär ett helt lag på sina axlar, har hur mycket press som helst på sig men bara kör trots att han blir sågad i tidningarna. Jag har själv hört supportrar från motståndarlagen skrika bög åt mig men det är ju ett ord jag använder själv så det gör inte mig något. Det går bara in genom ena örat och ut genom andra.

 

Hur var det egentligen att komma ut som homosexuell?

– Jag har ingenting att dölja och hade redan kommit ut för vänner och familj. Jag tänkte att om jag kunde hjälpa människor genom att komma ut och berätta så är det något jag gärna bidrar med.

 

Om du skulle kunna ha en superhjältekraft, vilken skulle det vara?

– Att kunna göra varje människa frisk.

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet