Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Jag sparade pengar till sneakers”

Rapparen och X Factor-deltagaren Malcolm B berättar om sin skoltid

Malcolm B.   Malcolm B. Foto: STEFAN JERREVÅNG

Vem var du när du gick i nian?

Jag hade afro och samlade på sneakers. Jag hade kanske nio par olika sneakers och försökte alltid komma med nya. När jag var yngre blev jag retad för att jag inte hade så mycket kläder så när jag blev äldre blev det viktigt för mig att ha fina kläder. Jag sparade pengar och spenderade dem på sneakers varje månad. Jag hade såklart problem men inga stora. Jag hade ändå mina sneakers, min mamma och min bror.

Vad önskar du att du hade vetat när du var 15?

Att man inte ska lyssna för mycket på vad folk säger utan alltid ha sin egen uppfattning. Det är många gånger jag borde ha sagt ifrån men inte gjorde det, när jag blev bjuden på cigg borde jag ha sagt nej. Det ledde till att jag började röka och nu är jag nikotinberoende och det innebär ju att man förkortar sitt liv.

Har du gjort något modigt som du är extra stolt över?

Jag har gjort mycket modigt, som att stå på scen inför hela Sverige. Och jag har alltid backat upp mina kompisar om de har hamnat i bråk, aldrig sprungit därifrån. När man hamnar i konflikter och är intryckt i ett hörn så märker man vilka som är ens vänner. Det krävs mod för att våga stå upp för sina kompisar. Om alla strävade mot kärlek så skulle alla springa till samma mållinje och då skulle man inte vara arg om någon kom före eftersom de springer mot samma mål. Jag försöker vara ett gott föredöme och om det kan påverka någon annan så är jag glad.

Vem är din hjälte?

Mina personliga favoriter är Mohamed Ali och Bruce Lee - perfekta exempel på att man inte ska ge upp. De sa till Mohamed Ali att han aldrig skulle kunna bli boxare och att han aldrig skulle kunna gå igen, men det gjorde han.

Om du skulle kunna ha en superhjältekraft, vilken skulle det vara?

Då skulle jag vara Spiderman för han kan springa och klättra på väggar. Då skulle man kunna ta sig ifrån ställen ganska snabbt och se väldigt cool ut.

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet