Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Jag hade för höga krav på mig själv”

Artisten Linnea Henriksson om att gå i nian

Linnea Henriksson.   Linnea Henriksson.

Vem var du när du gick i nian?

Jag var en väldigt social person med mycket vänner, men hade alldeles för höga krav på mig själv och inget självförtroende alls. Jag hade bestämt mig för att sluta 9:an med bästa betyg möjligt, vilket jag gjorde, men tyvärr på bekostnad av att få må bra och jag vägrade låta både mig själv och andra få lyfta fram det fina med mig.

 

Vad önskar du att du hade vetat när du var 15?

Jag önskar att jag hade vetat att jag aldrig skulle behöva visa mina betyg i framtiden, eftersom jag i stället skulle välja vägar där de inte betydde något. Att det är något väldigt vackert att inte vara som alla andra och att en kyss inte skulle ha dödat mig utan antagligen varit något väldigt fint.

 

Har du gjort något modigt någon gång?

Jag tycker faktiskt att jag är en ganska modig människa, för det mesta i alla fall. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker utan följer min magkänsla väldigt ofta. Det kan handla om allt ifrån att prata med den som alla andra inte ens tittar på, till att våga följa mina drömmar utan säkerhetslina eller kunskap om vart det kan ta vägen.

 

Vem är din hjälte och varför?

Jag har många hjältar. Stora som små, extraordinära som vanliga. Jag tror på att ha många hjältar för då blir de som min armé när jag själv inte känner mig så stark. Personer som lyckas vända livet till något bra trots att det har varit svårt, mannen som spelar cimbalom på tunnelbanan och får alla att le, mina föräldrar och syskon som alltid stöttat och peppat mig i mina val så länge jag mått bra. Jag är lyckligt lottad som har många av mina närmsta kvar vid liv och vid god hälsa. Det är ingen självklarhet så man ska ta hand om varandra. Skapa mer leende människor och jag svär på att du kommer le mycket mer själv också.

 

Om du kunde få en superhjältekraft, vilken skulle det vara?

Att kunna ta bort smärta och läka sår, framförallt de som inte syns men som känns i hjärtat.

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet