Dagens namn: Elisabet, Lisbet
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Jag pratade en del på lektionerna”

Artisten Moa Lignell var kompis med lärarna när hon gick i nian

Moa Lignell.   Moa Lignell. Foto: BJÖRN LINDAHL

Vem var du när du gick i nian?

Jag var inte så tjejig utan lite mer avslappnad, den lugna och coola i gänget. Jag var kompis med lärarna och hade höga betyg men var ingen pluggis utan ganska busig ändå och pratade en del på lektionerna. En period var jag ganska skoltrött men annars var högstadiet en bra period, inte jobbigt på något sätt.
 

Vad önskar du att du hade vetat när du gick i nian?

Att det är viktigt att vara fokuserad och lyssna mer på lektionerna för det är de som ger mycket. Det är inte på liv och död men allt man gör är ju till grund för det som kommer sen och det är samma sak med musiken nu. Man får inte slarva eller göra det ostadigt så här i grunden utan man måste ha en stadig plattform att stå på.
 

Har du gjort något modigt någon gång?

Jag har inte gjort något storartat utan jag är mer småmodig i vardagen, det tror jag är viktigt. Jag är ingen fegis om någon är utsatt i skolan eller så. Men det finns en viktig skillnad mellan att lägga sig i och att bry sig. Om man inte känner personen behöver man ju inte bli bästisar, det är ju bara konstigt, men jag har alltid varit sjysst och jag tror att det är viktigt. Det stora är att göra små saker för andra hela tiden, att ställa upp och säga ifrån när det behövs.
 

Vem är din hjälte?

Jag har många hjältar runt omkring mig, min familj och alla jag umgås med som får mig att må bra hela tiden.
 

Om du kunde få en superhjältekraft, vilken skulle det vara?

Då hade jag gärna velat fälla ut stora vita vingar och flyga. Jag skulle bara flyga runt omkring, just för den här sköna känslan att det går fort.

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet