Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Pappa och son stoppade full bilist

Martin Rymark och hans sjuårige son Elwin följde efter när en berusad man satte sig bakom ratten. Tack vare det kunde rattfylleristen gripas – med 1,47 promille alkohol i blodet.

– Det enda jag ångrar är att jag inte tog bilnycklarna ifrån honom innan han hunnit starta motorn, säger Martin.

Martin och Elwin var på väg till tennisträningen när de stötte på den mycket berusade mannen.

– Vi stannade till för att ta ut pengar i en bankomat, och då kände jag hur det stank sprit från mannen framför oss, berättar Martin, som sedan bevittnade hur mannen klev in i en bil och körde i väg.

– Jag ringde 112 och blev uppmanad att följa efter.

Samtidigt som Martin skuggade rattfylleristen pratade han med polisen för att uppge var de befann sig. Efter omkring 500 meter parkerade mannen bilen och klev ur med en systembolagspåse full med ölburkar. Därefter försvann han in i ett bostadshus. Martin och Elwin inväntade polispatrullen som gjorde en husrannsakan i mannens lägenhet och lät honom göra ett alkotest. Mannen har nu åtalats för rattfylla och ska efter händelsen ha fått hjälp med sitt missbruk, skriver Sydsvenskan. Martin säger att han inte skulle tveka att göra om samma sak igen.

– Man förstår ju att polisen inte kan vara över allt jämt, och jag tycker absolut att man ska ingripa om man kan. En full person som är ute och kör bil är ju livsfarlig, vad som helst hade kunnat hända.

Svenska hjältar Vellinge