Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Friade på scen – nu har hjälten gift sig

Brandmannen Tommy blev Svensk hjälte 2014 nu har han gift sig med sin Linda

Framför en kändistät publik, en förvånad statsminister och hela svenska folket gick han ner på knä.

Inför alla ställde Tommy Tuike frågan till sin sambo Linda: ”Vill du gifta dig med mig?”. Hon sa ja. Nu, ett halvår senare är de gifta.

– Det var över all förväntan, säger Tommy Tuike om den stora dagen.

I lördags var det äntligen dags. Bröllopet mellan Tommy Tuike och Linda Söderström firades i solsken och goda vänners lag. Bland de 90 gästerna fanns självklart hjälte-kollegorna Björn Svensson och Mikael Bergner.

Förra året korades de tre brandmännen till Svenska Hjältars Livräddare. Utan tanke på sin egen fara trotsade de brandhavet och gick in i lågorna för att rädda Reine Ullén undan den stora skogsbranden i Västmanland. När de prisades på Svenska Hjältar-galan chockade Tommy publiken, och framförallt sin sambo Linda, med att helt plötsligt gå ner på knä inför tv-kamerorna och fria.

– Bröllopet var över all förväntan, allt klaffade och det var en helt fantastisk dag, berättar Tommy Tuike för Aftonbladet.

Var du nervös? Foto: Privat

– När dörrarna väl slogs upp och man såg alla gäster, ja, då kände jag mig nervös.

Efter ett så spektakulärt frieri – blev det några överraskningar på bröllopet?

– Nej, det fick räcka. Men vännerna hade ordnat underhållning med små överraskningar där de bjöd på sig själva, det var jättekul.

Hösten är redan fullbokad men till våren ska paret iväg på bröllopsresa. De har redan varit tillsammans i 18 år och har två barn.

Om 18 år till, vad kommer du då minnas starkast från bröllopet?

– Linda! Hon var så vacker. Och när vår dotter och en vän till henne sjöng ”Utan dina andetag”, det var verkligen känslosamt.

Svenska hjältar
SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet