Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Rekordkväll för hjältarna

Över en miljon berördes av våra Svenska Hjältar

Det var inte bara på Cirkus som tårarna rann och känslorna svallade under Svenska Hjältargalan.

Hjältarnas historier och bedrifter berörde över en miljon hemma i tv-soffan och framför skärmen.

Strax över en miljon såg galan på TV4 och under hjälteveckan klickades det över en miljon gånger på historierna om hjältarna och deras insatser på Svenska Hjältars sajt.

 

Hyllades på nätet

Sociala medier gick minst sagt varma. Över 1,5 miljon nåddes av Svenska Hjältars Facebookuppdateringar om vad som hände på scenen. Och på bara två timmar fick John Francos tal till sin mamma, Susann som räddade 2-åriga Vilma från en bilolycka och de andra hjältarnas bragder över 40 000 att trycka tummen upp på Facebook. Vår sida svämmade över av hyllningar till hjältarna och kärleksfulla kommentarer.

 

Elise berör

Framförallt är det historien om Elise Lindqvist, 79, som berörde läsarna, tittarna och kändisarna på Cirkus. Alla grät, är en Foto: MAGNUS SANDBERG/ANDREAS BARDELL enkel sammanfattning. Elise växte upp i ett hem utan kärlek, blev bortlämnad till en fosterfamilj som förgrep sig på henne. Hennes liv har kantats av missbruk och prostitution. Men hon tog sig ur misären, vände sitt liv och ägnar nu all sin tid åt att hjälpa kvinnorna som säljer sig på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Hennes styrka och glädje lämnade ingen oberörd.

 

Twitter grät ikapp

Trenden bland twittrarna var att slå rekord i hur mycket man grät till galan. Från tweets som ”Jag har bölat två timmar i sträck”, ”Svenska Hjältargalan lämnar inte ett öga torrt i mer än tre minuter” via ”Förstår inte dem som gick på Svenska Hjältargalan med smink. Fanns inte en sekund under programmet som jag INTE grinade” till det mer uppfinningsrika ”Alltså Svenska Hjältargalan och osynliga ninjor som står och hugger lök i mitt rum... Så typiskt”.

 

Lyfta goda krafter

Men som Mark Levengood sa från galascenen så är inte intentionen att få folk att gråta. Svenska Hjältar vill lyfta fram de goda krafter och de underbara människor som finns mitt ibland oss. Och det är årets 13 hjältar lysande exempel på.

Mark Levengood Svenska hjältar Elise Lindqvist John Franco
Läs mer
SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet