Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Nioåringen grep in och hjälpte polisen

Elias tvekade inte en sekund – han ville komma boven på spåren.   Elias tvekade inte en sekund – han ville komma boven på spåren. Foto: PRIVAT

När nioårige Elias fick syn på något skumt på stan hajade han till. Och hans rådiga ingripande ledde till att polisen kom en skurk på spåren, skriver Västerviks Tidning.

– Fotbollsspelare eller polis är drömjobbet, säger Elias till Aftonbladet.

Elias Bechairi, 9, och hans storasyster hade varit på pappa Nidals restaurang i Västervik. Då fick Elias syn på en person som han tyckte verkade misstänkt. Eftersom de satt i bilen uppmanade han sin syster att följa efter personen.

Systern tog honom på orden och körde efter personen – och snart såg de att den misstänkte grävde ned något i en sandbehållare.

– Pappa och mamma lärt mig att man inte ska ta grejer från affärer. Så jag tänkte att jag kan ta kort på honom, säger Elias. LÄS OCKSÅ Årets skyddsängel: Emile, 23, grep in mot misstänkt rattfyllerist

"Verkligen jättestolt"

Elias och systern begav sig till polisstationen och berättade vad de sett. Dessutom visade de upp fotot som Elias hade tagit.

Polisen bestämde sig för att titta närmare på sandbehållaren. Där låg ett stulet Xbox – och tack vare Elias foto kunde mannen identifieras.

– De sa "tack så mycket, hade det inte varit för dig hade vi aldrig fångat honom". Jag är jättestolt verkligen, säger Elias.

Spelkonsolen är nu återbördad till sin rättmätige ägare. Och Elias tycks ha fått mersmak av upplevelsen. Han vill lösa fler brott.

– Fotbollsspelare eller polis är drömjobbet, säger han. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Snöhjälten Peter grep in i ovädret

Vill höja veckopengen

Många har berömt Elias för hans insats. Både i skolan och hemma har hans ingripande lovordats.

– Vi är jättestolta. Alla kompisar och kusiner, hela skolan, alla har gett honom så mycket beröm, säger pappa Nidal Bechairi.

Och Elias försöker ta tillfället i akt även i ett annat syfte.

– Nu måste jag ju höja hans veckopeng, det har han tjatat om, haha.

Nidal fortsätter:

– Man blir glad att han lyssnat på vad vi har sagt. Att en nioåring tar tag i det här, det är inte många som gör. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Mattias, 25, grep in – räddade 90-åring

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet