Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Prinsessan Sofia hyllar hjältarna

Med bara två veckor kvar till Svenska Hjältars stora jubileumsgala har vi glädjen att avslöja: Prinsessan Sofia kommer att närvara på galan och hylla hjältarna.

– Jag är väldigt glad över att prinsessan Sofia vill vara med och prisa det mod och civilkurage som krävs för att vara en riktig hjälte, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets chefredaktör och vd.

Nu i december är det dags för tionde upplagan av hjältegalan. Genom åren har vi delat ut pris till 79 hjältar som visat extra stort civilkurage och gjort något ovanligt fantastiskt.

 – Att helt vanliga människor osjälviskt ingriper för andra människor som på olika sätt hamnat i behov av hjälp är bland det finaste jag kan tänka mig, säger Sofia Olsson Olsén.

Prinsessan Sofia hyllar hjältarna

Svenska Hjältars gala brukar ses av miljonpublik, och leds i år som alla andra år av Mark Levengood. Tanken är att hjältarna står på scen och kändisarna sitter i publiken. Prinsessan Sofia har tidigare varit gäst på Svenska Hjältar-galan, men detta är första året hon hyllar hjältarna som prinsessa.

Bland artisterna på scen får vi se Mia Skäringer framföra en personlig hyllningslåt till årets Medmänniskor, föreningen Tillsammans, som kämpar mot sexuella övergrepp. SVENSKA HJÄLTAR Tåget kapade hans ben – nu hjälper Christoffer andra

Flera kändisar i juryn

Svenska Hjältars jury består i år av Ingvar Carlsson, Eva Hamilton, Mattias Klum, Magdalena Graaf, Anders Bagge, Özz Nûjen, William Spetz, Malena Ernman, Silvana Imam, Mark Levengood, Anja Pärsson och ordföranden Peter Forsberg. Dessa har tillsammans utsett årets hjältar som hyllas på galan på Cirkus.

– När man läser rubriker och tittar på nyheter är det mycket negativt. Jag tycker att man behöver belysa bra saker. Man behöver inte rädda världen på en dag, men det är de små sakerna som gör att världen blir ett bättre ställe. Jag tycker att det är kanon att man kan göra det i ett sånt här program som hjältegalan, säger juryns ordförande Peter Forsberg.

Galan sänds på Aftonbladet TV och TV4 fredagen den 16 december kl 20.00.

Prinsessan Sofia (f.d Hellqvist) Sofia Olsson Olsén
Nils Franchell
SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet