Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

DJURHJÄLTEN PRESENTERAS AV AGRIA DJURFÖRSÄKRING

Räddade 38 hundar från att bli avlivade

För första gången får hundarna känna gräs under tassarna

De föddes i bur, har använts som testdjur och skulle avlivas.

Men 38 hundar har i stället fått en ny chans.

– Labbet gav dem ett nummer, deras nya familjer gav dem ett namn, säger organisationen The beagle freedom project i deras video ”Summer of freedom”.

Beaglar är hundar som ofta används i laboratoriers djurtester eftersom de är lugna och snälla till humöret. Det kan handla om allt från medicin till smink som testas på djuren. När hundarna, som är uppfödda för att vara testdjur, tjänat ut sitt syfte som labbdjur avlivas de oftast. The beagle freedom project är en amerikansk organisation som kämpar för att rädda och omplacera dessa hundar.

 

38 hundar fick nya hem

I somras genomförde organisationen något de kallar ”Summer of freedom” (Frihetssommaren). Efter att ha förhandlat med fem olika laboratorier i tolv stater i USA kunde de rädda och äntligen ge nya hem till 38 hundar. I en video visar organisationen hur de söta beaglarna för första gången får känna gräs under tassarna, leka med bollar och träffa andra hundar.

En del av hundarna skuttade ur sina burar för att direkt börja leka och upptäcka världen medan andra var mer försiktiga. Många lider av posttraumatisk stress efter ett liv i labbet. ”De har aldrig varit utomhus och de har aldrig fått leka med leksaker. De har aldrig ens haft ett namn – fören nu”, säger de i videon som visar när hundarna möter sitt nya liv i frihet.

 

Följ Svenska Hjältar på Facebook

Djur & natur
SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet