Skickar hundar – för att trösta anhöriga och offer i Orlando

1 av 3 | Foto: Facebook
Hundar har flugits från flera delstater för att trösta offren efter masskjutningen.
SVENSKA HJÄLTAR

Hundar från flera olika delstater har skickats till Orlando i Florida för att ta hand om sörjande anhöriga och offer efter masskjutningen, skriver The Telegraph.

Terapihundar har flugits från olika delstater till Orlando för att ge emotionellt stöd till sörjande anhöriga och överlevare från masskjutningen i söndags. Det var på nattklubben Pulse som den dödligaste masskjutningen i USA:s historia ägde rum – 49 personer dog och 53 personer skadades.

”Nu är vi här”

Det är den ideella föreningen Lutheran Church Charities som samlat ihop hundarna och placerat ut dem på vakor, sjukhus och hemma hos folk.

– På söndagen gjorde vi ett utskick till våra hundar runt om i landet för att se vem som kunde, sen bokade vi in dem på flyg, och nu är vi här, säger föreningens ordförande Tim Hetzner enligt The Telegraph.

Enligt honom älskar alla att klappa hundarna, de får folk att börja prata.

– När du klappar en hund sjunker ditt blodtryck och du känner dig avslappnad. När du känner dig avslappnad så är det större chans att du pratar om vad du varit med om.

”Vi har fullt upp”

Föreningen och hundarna arbetar med offer, familjer och andra direkt drabbade – men också samhället. De kommer även göra ett besök på klubben med klubbens personal.

– De tar detta mycket hårt, vi har fullt upp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Orlando

USA

Hundar

Terrorism