Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

DJURHJÄLTEN PRESENTERAS AV AGRIA DJURFÖRSÄKRING

Hund var fast på ö – då grep Robin in

Hannu Sarenström i Götene var ute på en vinterpromenad när det som inte fick hända hände. Vid en damm fick hunden Aile syn på en lockande ekorre – och for ut över isen.

– Hon tyckte det var spännande. Men sen gick isen sönder vid en liten ö, säger Hannu.

Hannu Sarenström är tacksam över Robins snabba och fina ingripande.   Hannu Sarenström är tacksam över Robins snabba och fina ingripande. Foto: Hannu Sarenström / Facebook

Aile trillade i och fick kämpa för att ta sig i land. Och från ön fanns det ingen väg tillbaka till land för den skrämda hunden.

– Jag fick skriva på Facebook och ringa till folk, det var fokus på att få henne i land. Jag tror isen hade hållit för att ta mig ut dit själv, men då hade vi nog båda blivit fast på ön sen. LÄS OCKSÅ Jessicas smarta lösning – för både hund och bil

Kom med traktor

Som tur var fanns en rådig kamrat någon mil bort. Robin Falk, som jobbar på Hellekis säteri i närheten, hörde om Hannus problem.

– Jag var ute på jakt, men jag fick släppa allt. För jag kände att en hund, den räddar man ju gärna, säger Robin.

Sagt och gjort – Robin kastade sig över traktorratten och hämtade sin båt. Sedan körde han bort till dammen där Hannu väntade.

Tillsammans fick de bryta is och paddla ut till ön där Aile väntade.

– Först backade hon när vi kom in, men när han lockade på henne kom hon direkt, säger Robin. LÄS OCKSÅ Djurhjälten: Frasse räddade livet på drunknande man

Får vin som tack

Hannu är väldigt tacksam mot Robin efter hans hjälpsamma ingripande. Han avslöjar att han köpt en box ekologiskt rödvin till kompisen.

– Han är min hjälte, jag är jättetacksam, säger Hannu.

Men för Robin var det självklart att gripa in. Han berättar att han brukar hjälpa till när Hannu har problem. Dessutom har han själv en stark relation till det populära husdjuret.

– Jag har själv hundar och hade det varit min hund hade jag kastat mig i på stört. Han var jätteglad och tacksam för hjälpen, säger Robin. LÄS OCKSÅ Goda nyheter: Studie: Hundar kan förstå ord

SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet