Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

DJURHJÄLTEN PRESENTERAS AV AGRIA DJURFÖRSÄKRING

Arnes hund Boy kollapsade – vill hitta hjälten som ryckte in

Arnes hund kollapsade på parkeringsplatsen vid Ica och Arne var för svag för att lyfta honom själv – då reagerade en kvinna på hans rop på hjälp.

– Vi åkte direkt till veterinären. Jag tror att jag sa tack som hastigast. Jag skulle ha tackat bättre, säger han.

I fredags eftermiddag väntade Arne Skoglund, 60, med sin hund Boy i bilen på parkeringsplatsen vid Ica Maxi i Borås medan hans fru var och handlade. Plötsligt hörde Arne att det var något som inte stod rätt till med Boy och gick ut ur bilen för att öppna backluckan och titta efter.

– När jag öppnade så slängde sig hunden ut – han bara kastade sig ut, krampade, och kollapsade på parkeringen. Först trodde jag att han dog, säger Arne.

Kunde inte lyfta honom

Boy har tidigare haft ett epilepsianfall, men i stunden tänkte inte Arne på att det kanske rörde sig om det igen. Stressad och skärrad försökte han lyfta in den 42 kilo tunga hunden i bilen – men han orkade inte.

– Jag fick en stroke för sju år sedan och sedan dess är jag inte lika stark på höger sida.

Arne började ropa efter hjälp. Till slut reagerade en kvinna som kom till undsättning och hjälpte honom lyfta in hunden i backluckan. Strax därefter kom frun och då åkte de till veterinären.

– Vi åkte direkt, jag tror att jag sa tack som hastigast. Jag skulle ha tackat bättre.

Boy fick stanna ett dygn hos veterinären men nu är han hemma igen.Arne skulle dock vilja komma i kontakt med den okände hjälten.

– Jag skulle vilja prata med henne och höra hur det gick med hennes kläder då det var lerig. Jag vill framföra ett tack.

”Hedersvärt av henne”

I hopp om att komma i kontakt med kvinnan, vars enda signalement är en gulgrön kappa, har Arnes son Markus Skoglund lagt ut en efterlysning på sin Facebooksida.

Min pappa som är lätt handikappad efter en stroke klarade inte av att ensam lyfta upp Boy i bilen, han ropade på hjälp och blev ignorerad av flertalet förbipasserande, men en hjälpsam kvinna i gulgrön kappa kom till undsättning och hjälpte pappa att lyfta upp Boy i bilen, det var väldigt smutsigt och blött på gatan och hon hjälpte till trots att hon fick gå ner på knä och smutsa ner sig ganska ordentligt”.

– Det var en utsatt situation där det var mycket trafik och min pappa var väldigt skärrad. Min mamma hade ju till slut hjälpt även om kvinnan inte kommit. Men nu ställde hon upp och visade civilkurage, säger Markus.

Än har de inte fått något tips om vem den okände hjälten är. Om det skulle vara så att kvinnan inte vill träda fram så har Markus en hälsning.

– Jag skulle vilja säga tack så hemskt mycket, det var hedervärt av henne.

Djurhjälten Hundar
SENASTE NYTT

Svenska Hjältar

Visa fler
Om Aftonbladet