Bengt Ohlsson

Det senaste om Bengt Ohlsson. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Bengt Ohlsson på Aftonbladet.se.

23 JUNI PODCAST

”Vi har varit för ruttna”

 – Vi har varit för…

23 JUNI AFTONBLADET TV NYHETER

Johan Pehrson – 9 maj 1986

 Olof Palme har varit mördad i fem veckor, men det märks knappt i tidningarna på Johan Pehrsons 18-årsdag. De handlar om Tjernobyl, Arja Saijonmaa och en översvämning i Malung.
Hantverkarsonen Johan Pehrson från Örebro har oerhört vaga minnen av den här dagen. Men ännu är han inte intresserad av politik, utan bara av tjejer. Och politiken ska visa sig vara en perfekt plats att träffa dem på. Visst har han orsakat en del hjärtsmärta i sina dar, men han har också fått utstå en del.
Trots sin långa karriär i politiken har han aldrig aspirerat på att bli partiledare, men nu är jobbet plötsligt hans och han står inför sitt livs utmaning – att rädda Liberalerna kvar i Riksdagen. Och hans kritik mot det egna partiet är inte nådig
– Vi har varit för ruttna.
Nu är det hans jobb att vända på det.
Med: Åsa Linderborg och Bengt Ohlsson
Gäst: Johan Pehrson, partiledare Liberalerna
Producent: Martin Aagård

27 OKT 2021 AFTONBLADET TV NYHETER

27 oktober 1976

 Det är den 27 oktober 1976 och Sverige är i chock.
Landet har alldeles nyss fått sin första borgerliga regering på 44 år. Förloraren Olof Palme håller huvudet högt men Aftonbladet har tappat det fullständigt. På förstasidan kallar man sig ”Sveriges största oppositionstidning”, varannan artikel handlar om Gösta Bohman och kultursidan rasar mot Patti Smith för att hon juckar med gitarren, kastar chips och anspelar på narkotika.
Att en 14-årig flicka gift sig presenteras däremot som en ganska glad nyhet.
Samtidigt försöker Dagens Nyheter få hjulen att gå runt. Lösningen är sprit och porr. Bland annat säljer man in den nya amerikanska p-rullen ”Gnid så kommer jag”.
Kultursidan recenserar Marie-Louise De Geer Bergenstråhle men ingen förstår vad som egentligen menas.
Det gamla DDR-Sverige är överlag ett väldigt köttigt och snuskigt samhälle. 100 000 svenskar åker rullskidor, kommunisterna i Kiruna håller på att splittras och Jan Guillou hotas av israeliska ”spionagenter”.
Bengt Ohlsson har just kommit hem från ett år i USA där han lärt sig prata engelska med amerikansk brytning. Han har Wranglerjeans och kommer snart att få en livsavgörande upplevelse: Ramones.
Åsa är åtta och lär sig läsa genom att läsa Aftonbladet med sin pappa. Det är en väldigt fin stund. Men i smyg lyssnar hon på ABBA som alla hennes föräldrar avskyr.
Dessutom spelar hon låten hon förlorade oskulden till.
Med: Åsa Linderborg och Bengt Ohlsson
Producent: Martin Aagård

1

2

>