Discgolf

Det senaste om Discgolf. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Discgolf på Aftonbladet.se.

4 MAJ AFTONBLADET TV SPORTBLADET

Del 2 - Proffskastarna med Simon Lizotte

 Intresset för att kasta discar har under 2020 nått rekordnivåer men det samma kan faktiskt sägas om intresset för att följa de bästa i världen. När världsettan Paul McBeth nyligen skrev ett sponsoravtal med Discraft värt nästan 90 miljoner kronor gav det en fingervisning till hur mycket proffsnivån vuxit den senaste tiden. För att prata proffstour, pengar och betydelsen av att vara ett varumärke ringde vi upp tyske superstjärnan Simon Lizotte för att prata om hans resa från Bremen till discgolfens absoluta topp.

4 MAJ AFTONBLADET TV SPORTBLADET

Del 3 - Discgolfbanor med Tommy Bessner och Andreas Carlsson

 Det finns över 500 discgolfbanor i Sverige. Några är små och snåriga medan andra tillhör absolut världklass. Hur gör man egentligen för att anlägga en bana som passar såväl nybörjare som proffs? Är det ens ett önskvärt mål? Vilken terräng passar bäst för discgolf och hur kommer det sig att Åland bestämde sig för att anlägga 16 helt nya banor under 2020? Vi ställer de frågorna till Tommy Bessner som är en av världens främsta bandesigners. Dessutom ringer vi upp Andreas Carlsson som bestämt sig för att spela samtliga banor i Sverige, och kommit ganska långt på vägen.

29 OKT 2021 AFTONBLADET TV NYHETER

Del 8 - Tidernas bästa kastare med Markus Källström

 Markus Källström anses av många som den bästa icke-amerikanske spelaren genom tiderna och har gått hårda bataljer med de flesta av tidernas främsta kastare. I det här avsnittet listar han sina favoriter och berättar om sin egen karriär i världstoppen. Bland annat hur en spit out kostade honom ett VM-guld.