Edvard Munch

Det senaste om Edvard Munch. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Edvard Munch på Aftonbladet.se.

11 JUNI KONST

När borgerlig konst ska samsas med mångfald

 1800-talet är tillbaka efter att ha legat och lurat under ytan i alla år, tänker jag när jag vandrar längs de breda…

18 NOV 2021 AFTONBLADET TV KULTUR

Döden och oljepengarna

 Det måste synas att man jobbar med konst, tycker Clemens. Särskilt när man är utomlands. Det är därför han lagt sig till med mustasch och glasögon. En perfekt förklädnad.
Ulrika använder bara polotröjan för att visa att hon är konstkritiker. Den är lite retro, men funkar varje gång om man ska smälta in.
I SJÄLVA VERKET är det första samarbetet mellan Aftonbladets och Svenska Dagbladets redaktioner – en konstpodd om allt det som inte ryms i recensionerna.
I första avsnittet pratar vi om hur den nya ockulta trenden kom som en reaktion på decennier av dokumentär forskningskonst.
Ulrika vill diskutera det nyöppnade Munchmuseet i Oslo – en otidsenlig blaffa som används för att greenwasha oljepengar. Ska vi verkligen tycka att det är en bra sak?
Och vi pratar utställningar förstås: Meta Isæus Berlin, Klara Kristalova, Yngvild Saeter, Peter Köhler och Fredrik Söderberg. Vi har varit hos CF Hill, på Waldemarsudde, i kryptan på franska reformerta kyrkan på Odem atelier och på Galleri Magnus Karlsson.
Dessutom utmanar Ulrika Clemens på en bildgåta.
Konstnärer, verk och utställningar som nämns i podden hittar du här: https://www.svd.se/om/i-sjalva-verket
Med Clemens Poellinger och Ulrika Stahre
Producent: Martin Aagård