Energimarknadsinspektionen

Det senaste om Energimarknadsinspektionen. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Energimarknadsinspektionen på Aftonbladet.se.

11 AUGUSTI AFTONBLADET TV NYHETER

Elpriserna i höst - Det här kan du vänta dig

 De nuvarande elpriserna har skenat iväg under sommaren och nu råder det större osäkerhet kring hur kostnaderna för elen kan stiga ännu mer under den kommande vintern. Energimarknadsinspektionen går igenom vad man kan vänta sig kring elpriserna i höst.

2 DEC 2021 AFTONBLADET TV NYHETER

Elchocken

 Elpriserna slog nya rekord häromdagen. Plötsligt kostade alla våra vardagssysslor betydligt mer än vanligt. Orsaken är bland annat bristen på regn och blåst i landet under hösten.
Priserna skiljer sig också mellan norr och söder. Hur kommer det sig att priserna skiljer sig så åt beroende på var i landet man bor?
Hela samhället kräver i dag mer och mer el och Sverige kämpar samtidigt med att ställa om till en miljövänligare elförsörjning. Vilka konsekvenser får det för omställningen, när de miljövänligare alternativen sviker?
Elen i Sverige påverkas också av priserna i Europa, men hur mycket ska vi behöva vänja oss vid jojo-priser på elen framöver?
Vi reder ut det här i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.
Gäst: Caroline Törnqvist, avdelningschef Energimarknadsinspektionen.
Programledare: Jenny Ågren.
Kontakt: podcast@aftonbladet.se

12 MAR 2021 SENASTE NYTT

Oschyssta elhandlare granskas

 Hushållens klagomål mot oschyssta elhandlare ökar, enligt Energimarknadsinspektionen (EI) som nu ska granska marknaden…

1

2

>