Dagens namn: Tord, Turid
24 MAJ 2023 NYHETER
arrow Många brunnar i Norrland kan ha höga halter av arsenik i vattnet. Ändå har inte alla brunnsägare låtit kolla sitt…
22 MAJ 2023 NYHETER
arrow Grebbestadsostron sällar sig till samma skara som Kalixlöjrom och Wrångebäcksost – och får EU-skydd.
20 MAJ 2023 NYHETER
arrow Utländska underrättelsetjänster med Ryssland i spetsen arbetar intensivt för att värva spioner i Sverige.
17 MAJ 2023 NYHETER
arrow Nattliga efterforskningar på Livsmedelsverkets kontor i Uppsala, diskreta överlämningar av kuvert på ryska ambassaden i…
10 MAJ 2023 NYHETER
arrow Siljans chark återkallar nötfärs då man upptäckt salmonella vid en rutinkontroll.
arrow Livsmedelsverket drar tillbaka sitt förslag om att införa maxvärden för D-vitamin och jod i kosttillskott i Sverige.
19 APR 2023 AFTONBLADET TV NYHETER
arrow Salmonellalarmen duggar tätt och många butikshyllor gapar tomma. Nyheter om återkallade ägg har med pumpats ut sedan man i december förra året konstaterade smitta hos Sveriges största äggproducent. Enligt Folkhälsomyndighetens statistik drabbades 1 137 personer av salmonella förra året i Sverige. 665 av dessa hade blivit smittade på hemmaplan. Hur ovanligt är det med salmonellautbrott i Sverige? Hur säkra är svenska ägg att äta? Och hur kan man som konsument undvika att drabbas? Det pratar vi om i Aftonbladet Daily. Gäst: Åsa Rosengren, rådgivare och mikrobiolog på Livsmedelsverket. Programledare: Olivia Svenson. Kontakt: podcast@aftonbladet.se
19 APR 2023 NYHETER
arrow På onsdagen avslutades rättegången mot de spiondömda bröderna Peyman och Payam Kia i Svea hovrätt.
17 APR 2023 NYHETER
arrow Sveriges största äggproducent, CA Cedergren i Småland, stoppar alla äggleveranser efter ännu ett salmonellautbrott…
6 APR 2023 NYHETER
arrow Ryssland arbetar långsiktigt och målmedvetet för att etablera mullvadar inom Sveriges underrättelsetjänster.
4 APR 2023 DEBATT
arrow Replik från Livsmedelsverket om nya rekommendationer för mat och näring
30 MAR 2023 NYHETER
arrow De rusande matpriserna får allt fler att välja bort frukt och grönsaker, enligt en rapport från Livsmedelsverket.
arrow Höjda priser leder till att svenskarna drar ner på bland annat grönsaker, frukt, mjukt bröd, fisk och kött, visar en ny…
20 MAR 2023 NYHETER
arrow Amerikanska forskare höjer ett varnande finger för att sötningsmedlet erytritol kan öka risken för hjärt-kärlsjukdom.
19 MAR 2023 NYHETER
arrow Råa, löskokta eller stekta. Hur du väljer att äta dina ägg påverkar risken för att smittas av salmonella.
17 MAR 2023 NYHETER
arrow Peyman Kia dömdes till livstids fängelse för att ha spionerat på Sverige för Rysslands räkning.
arrow Vegansk mat kan serveras även till mindre barn och gränsen för hur mycket laktos som får finnas i en portion till…
12 MAR 2023 NYHETER
arrow Trenden med blodiga hamburgare kan ha bidragit till ökningen av ehec - en bakterie som ger många barn bestående men.
3 MAR 2023 NYHETER
arrow En ny version av matcirkeln är här – en grönare version där även veganer hittar alternativ i de olika grupperna.
25 FEB 2023 NYHETER
arrow De flesta får i sig för mycket salt för att det ska vara bra för hälsan.
arrow Vi i Sverige får i oss alldeles för mycket salt. Men att komma med pekpinnar till individen räcker inte menar experter.
17 FEB 2023 NYHETER
arrow Allergiker riskerar att gå på en ordentlig nit när de beställer in mat – var fjärde restaurang och kafé har dålig koll…
12 FEB 2023 NYHETER
arrow Det danska Livsmedelsverket varnar för höga halter av giftiga PFAS-kemikalier i ekologiska ägg.
30 JAN 2023 NYHETER
arrow Alger har seglat upp som ett allt populärare livsmedel. Men om vi ska äta mer av dem krävs det bättre regler för vilka…
27 JAN 2023 NYHETER
arrow Tiotusentals ton potatis, morötter och jordgubbar når varje år aldrig matbutikerna, enligt Jordbruksverket.
24 JAN 2023 NYHETER
arrow Att det skulle finns ofarlig fetma är en myt. Det menar Hjärt-Lungfonden som uppmärksammar en svensk studie som visar…
<
1
...
4
5
6
22
>