1 h
▸ Plommonsylt med kardemumma och kanel. Plommon är perfekt att göra sylt av.
15 min
▸ Havtornssylt – läckert syrlig sylt som passar både till ostbrickan och till bakverk.
30 min
▸ Björnbärssylt – söta, svarta björnbär passar bra att göra sylt av. Den kan antingen serveras kall till pannkakorna eller…
▸ Blåbärssylt – har du lyckan att hitta mycket blåbär är det perfekt att spara godsakerna på burk.
▸ Med en bärlockare går det fort att få ihop till några burkar lingonsylt och det smakar så mycket godare än färdigköpt sylt.
1 h 20 min
▸ Tänk vilken lyx att få bre den här goda marmeladen på frukostmackan.
▸ Rönnbärssylt – visst kan man göra sylt av rönnbär. Här är ett enkelt recept på en härligt syrlig sylt som passar bra…
20 min
▸ Björnbärsmarmelad – marmelad är enkelt och kul att göra själv. Smaksatt med timjan, vanilj och citron passar marmeladen…
▸ Hallon, blåbär och lingon i all ära – men varför inte prova slånbär eller havtorn?
▸ Ur ett bärperspektiv är 188 tusen ton inte mycket att komma med. Men det är så mycket blåbar och lingon som de svenska…
▸ Afternoon tea – är klassisk engelsk tid för te med snittar och bakverk.
▸ Det finns många skäl till att äta lingon, de är inte bara goda utan väldigt nyttiga också.
▸ En skål med nyplockade hallon att njuta av med lite mjölk – godare blir det knappt. Eller jo, det kan det visst bli.
▸ Krusbär, björnbär eller hallon, oavsett vad du väljer blir det fantastiskt gott att göra egen saft och sylt.
45 min
▸ Att koka sylt på jordgubbar är ett alldeles utmärkt sätt att konservera sommaren på.
▸ I veckan har nachosemlan stormat Sverige, men frågan är om Falukorvsemlan är snäppet vassare.
PLUS En barnfamilj slänger mat för en tusenlapp - varje månad, enligt Konsumentföreningen i Stockholm.
▸ Brott. Bluffmakarna lurade till sig tiotusentals burkar sylt, värda en halv miljon kronor, från det finska syltbolaget…
▸ Många tror fortfarande att det är farligt att äta mat vars bäst före-datum har passerat.