Experten: Så bra är Windows Phone 7

Publicerad:
Uppdaterad:

TEKNIK

Peter Pettersson har
testat operativsystem

Här är Microsofts vapen i kampen mot Apple:

Nya operativsystem Windows Phone 7.

– De har gjort ett överraskande bra jobb, skriver Aftonbladets prylexpert Peter Pettersson.

Apple har enligt de flesta experterna varit ohotad på den internationella mobilmarknaden det senaste året – tills nu. I dag är det världspremiär för Windows Phone 7. Ett nytt operativsystem för mobiler från Microsoft som på allvar kan ta upp kampen om kunderna med Apple.

”Dagen M”

– I dag är det dagen D eller kanske snarare dagen M som i mobil för it-giganten Microsoft. Företaget har på några år halkat från första till femte plats bland världens leverantörer av operativsystem för smarta mobiler. Därför har man lagt ned ett oerhört jobb på att göra om Windows Phone 7 från grunden. Något som varit helt nödvändigt, skriver Peter Pettersson i sin blogg.

Och Peter Pettersson, som testat operativsystem i mobilen Samsung Omnia 7, hyllar Microsofts jättesatsning.

– Det är faktiskt så att den Samsung Omnia 7 som jag testat är rena blixten jämfört med Iphone 4 och Samsung Galaxy eller Htc Desire med Googles Android under skalet, skriver han.

Dominerar appmarknaden

När det kommer till hårdvara, batteritid och kamera vinner även Microsoft matchen mot Apple och Android. Men Windows Phone 7 har en akilleshäl.

– Att Apple dominerar appmarknaden så det skriker om det är inte så mycket att diskutera som det ser ut just nu, skriver Pettersson.

Klicka här för komma till Peter Petterssons blogg och läsa hela testet.

Minimedia

Publicerad: