Sänk värmekostnaden med en ny braskamin

En miljon villaägare kan sänka kostnaden

Många blev överraskade av förra vinterns rekordkyla. Ett sätt att undvika skenande värmekostnader är att installera en braskamin.

– Det ger betydligt lägre elräkning, säger Björn Valentin på Nibe Brasvärme.

En av de stora fördelarna med en braskamin är, enligt Björn Valentin på Nibe, att man snabbt kan höja värmen när man kommer hem. Genom att ha husets värmesystem på en låg nivå och sedan elda i braskaminen kan man spara många kronor medan familjemedlemmarna är i väg på annat håll.

– Här finns mycket pengar att tjäna. Förutom att en braskamin ger betydligt lägre elräkning ökar trivseln betydligt med en eld i huset. Dessutom kan det kännas tryggt med en kamin som komplement till den ordinarie värmekällan vid strömavbrott, säger Björn Valentin på Nibe Brasvärme i ett pressmeddelande.

En miljon villaägare

Enligt Nibe finns det så många som en miljon villägare som genom att installera en braskamin hade kunnat spara många tusenlappar på sin värmekostnad.

Genom att använda braskaminen som ett komplement till ordinarie värmesystem i villan minskar elräkningen med 30-50 procent, det innebär en besparing på 10 000-15 000 kronor per år för ett genomsnittligt svenskt hus, skriver Nibe i sitt pressmeddelande.

Minimedia

Publisert: