Nya Oneplus 6T snart här – så mycket vet vi

Lansering 29 oktober – säljstart 6 november

Snart lanseras Oneplus 6T, uppföljare till Oneplus 6, som är på bilden ovan.
Snart lanseras Oneplus 6T, uppföljare till Oneplus 6, som är på bilden ovan.

Prispressaren Oneplus tidigarelade lanseringen efter Apples besked om sitt event den 30 oktober.
Här är allt vi vet om nya Oneplus 6T.

Köerna ringlade långa inför släppet av Oneplus senaste modell Oneplus 6 tidigare i år. Konceptet att leverera mobiler i klass med de dyraste jättarna, till ett pris i en betydligt lägre klass, tycks föga förvånande gå hem i stugorna.

Snart presenterar tillverkaren den omtalade uppföljaren, Oneplus 6T, som når svenska butiker redan nästa månad. Som vanligt finns dock en hel del information om vad som väntar, långt innan lanseringen.

Redan i september började en bild föreställande en påstådd kartong till Oneplus 6T att cirkulera på nätet. En bild på insidan antyder att den nya modellen kommer att förses med en fingeravtryckssensor inuti (den närmast heltäckande!) skärmen, vilket sedermera bekräftades för amerikanska Cnet.

Tanken med funktionen, som kallas Screen Unlock, är att minska antalet steg vid upplåsning av skärmen eftersom den inte behöver lyftas upp för att låsas upp.

Fingeravtrycksläsaren under skärmen medför dock att telefonen blir något tjockare – hela 0,45 millimeter – än sin föregångare. Utöver Screen Unlock kommer telefonen att kunna låsas upp via ansiktsigenkänning.

Ingen 3,5-millimetersport – men bättre batteri

Techradar rapporterar också att Oneplus i och med släppet av 6T slopar 3,5-millimetersingången, och i stället satsar på USB-C. Oneplus grundare Carl Pei, uppger själv att beslutet kändes både svårt och kontroversiellt, men att tidpunkten samtidigt kändes rätt.

Beslutet grundade sig bland annat på en enkät på företagets forum, som visade att 59 procent av användarna redan använder trådlösa hörlurar. Hörlursuttaget ska dessutom vara väldigt skrymmande på insidan – att ta bort det innebär mer utrymme för teknik.

En av förbättringarna som det slopade uttaget ska föra med sig är bättre batteritid, vilket ska ha efterfrågats hos de tidigare modellerna. Grundaren beskiver 3,5-millimetersportens vara eller icke vara som en balansgång mellan vad som efterfrågas av olika användare. För säkerhets skull kommer en adapter att skickas med den nya mobilen.

I samband med lanseringen av Oneplus 6T kommer företaget också att lansera sina nya Bullets-hörlurar, som den här gången har försetts med just USB-C-kontakt i stället för 3,5-millimetersplugg.

Oneplus lanserar nya Bullets med USB-C-kontakt samtidigt som Oneplus 6T.
Oneplus lanserar nya Bullets med USB-C-kontakt samtidigt som Oneplus 6T.

Tidigare lansering – efter Apples fräcka kupp

Telefonen var först tänkt att lanseras den 30 oktober, men planen ändrades i samband med att Apple annonserade ett event samma dag, i samma stad.

Oneplus-eventet tidigarelades då en dag, och äger i stället rum på Pier 36 i New York den 29 oktober, med start klockan 16 svensk tid. Tekniknördar kan följa eventet, som går under parollen ”Unlock The Speed”, live på Oneplus hemsida.

En knapp vecka senare, den 6 november, kommer den nya telefonen ut i svenska butiker. Vad priset landar på är emellertid ännu inte känt, men gissningar baserat på tidigare priser landar på mellan 550 och 570 dollar i USA.

Publisert:

LÄS VIDARE