Apple

Apple bekräftar: Felet som gör dig snyggare

#Beautygate hos Iphone Xs och Xr ska åtgärdas med uppdatering av iOS

Av: 

Babs Drougge

Youtubern Lewis Hilsenteger bakom Unbox Therapy var först med att uppmärksamma #Beautygate hos Iphone Xs, Xs Max och Xr.

Foto: Skärmdump/Unbox Therapy

TEKNIK

Användare av Apples nya Iphone Xs, Xs Max och Xr har märkt av att deras selfies blir ovanligt snygga.
Apple bekräftar nu att kameran lägger på ett oavsiktligt skönhetsfilter.

Under de veckor som passerat sedan Apple släppte sina nya dyra telefoner Iphone Xs och Iphone Xs Max, har hashtagen #Beautygate fått allt större spridning.

Användare som testat att ta selfies med frontkameran tycker nämligen att deras ansikten blir ovanligt släta, som om ett autoretuscherande filter läggs på. Så kallade skönhetsfilter är vanliga hos de billigare telefonerna, men brukar då kunna stängas av eller sättas på.

En av de första att uppmärksamma det obligatoriska snyggfiltret hos de nya Apple-telefonerna var Youtube-kanalen Unbox Therapy, som publicerade en video med en tydlig jämförelse mellan selfies tagna med de nya telefonerna samt Iphone X och Iphone 6.

Skillnaden mellan de nya och gamla telefonerna är tydlig, och Apple erkänner nu för sajten The Verge att en bugg i iOS 12 gör att frontkameran inte fungerar som tänkt.

Den smarta HDR-funktionen väljer helt enkelt fel grundbild när den ska ta fram den färdiga selfien. Den främre kameran saknar optisk bildstabilisering – till skillnad från den bakre – men tar bland annat bilder med samma slutartid, vilket ger en suddigare bild.

Buggen har gjort att Iphone i bland råkar välja en av de bilderna till porträttet, med ett utslätat ansikte som resultat. Felet ska emellertid vara åtgärdat i iOS 12.1, som släpps snart. Då ska kameran alltså välja den skarpaste bilden som bas när den komponerar ihop dina selfies.

ANNONS EXTERN LÄNK

Iphone Xr – beställ den prisvärdare varianten billigast här!

Prisjakt

Publisert:

LÄS VIDARE

Iphone Xr vs. Xs – likheter och skillnader

ÄMNEN I ARTIKELN

Apple

Iphone

Mobiltelefoni