Heta program till din Iphone

TEKNIK

Apples butik smygöppnade redan igår

1 av 2

Mer än 500 program finns redan att köpa till nya Iphone.

Apples butik smygöppnade redan i går.

Aftonbladet listar de mest spännande programmen.

När Apple smygöppnade nätbutiken för program till Iphone i förmiddags svensk tid överträffade man även de mest optimistiska förhandsspekulationerna.

De flesta bedömare hade räknat med 100–150 program som skulle vara färdiga till premiären.

Köps via Itunes

Men redan nu finns det över 500 program i nätbutiken som är en tilläggsflik till Itunes (från version 7.7 och framåt).

Priserna spänner från gratis till 189 kronor för det hittills dyraste, Signal Scope, som gör en Iphone till en oscillator.

Men de flesta spel och nyttoprogram ligger mellan 38-75 kronor per styck.

Programmen kan köpas via Itunes på datorn och sedan synkas med Iphone. Eller så kan man köpa dem via programmet Appstore på Iphone.

Nummer ett alla kategorier så här långt är Sega-spelet Super Monkey Ball. Grafiken är grym och man styr spelet med hjälp av den inbyggda rörelsekännaren eller accelerometer som den också  kallas. Ungefär som Nintendo Wii. Spelet kostar 75 kronor.

Men även mc-spelet Motoracer är kul. Fast den grafiken är inte alls lika häftig som Segas. Det kostar dock lika mycket, 75 kronor, det också.

Inte bara lek

Det är inte bara spel i programbutiken. Det finns program för planering, språk/översättning, drinkblandning, golfscore, gitarrstämning och ackord, rss-läsare,

Facebook, enhetskonvertering, hotellbokningar, flickr, stegräknare, träning, kaloriräknare, uppslagsverk, musik, sudoku, radio och mycket annat.

Aftonbladet i Iphone

Än så länge är det bara den internationella versionen av Appstore som är öppen. Avsikten är att det också ska finnas lokala program framöver. Till exempel de program som Aftonbladet kommer med för tv-tablå, hitta.se och Aftonbladets portal med senaste nytt.