Apple svenskarnas mobilfavorit

Apple slår Samsung i ny undersökning.
Apple slår Samsung i ny undersökning.

Apple behåller greppet som svenskarnas favoritmärke när det kommer till mobiltelefoner.

Men gapet ner till närmsta konkurrenten Samsung ser ut att minska, visar en ny undersökning.

Samsung har på allvar tagit upp kampen med Apple om mobilanvändarnas gunst. Flaggskeppet Galaxy S8 har blivit en försäljningssuccé och hyllats av recensenter – även om oroväckande uppgifter om modellens tålighet nyligen kommit fram.

Fyra av tio väljer Apple

Men när organisationen Sveriges Annonsörer med hjälp av Novus frågar svenska folket om vilket märke de föredrar regerar alltjämt Apple. Fyra av tio anger Apple som sitt favoritmärke. Siffran för Samsung, två på listan, är tre av tio.

Apple är extra stor favorit bland högutbildade (45 %), Stockholmare (48 &) och egenföretagare (59 %). Bland pensionärer är det däremot bara en av fyra som rankar Apple i topp.

Norrlänningar gillar Samsung

Samsung har sitt starkaste stöd bland norrlänningar och personer med som högst gymnasieutbildning.

– Apple har haft en ikonstatus sedan de lanserade Iphone. Men i takt med att konkurrenter kommer med jämbördiga alternativ ser gapet ut att minska när det kommer till varumärkespreferens, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Sveriges Annonsörer, i ett pressmeddelande.

Den forna mobilgiganten Nokia föredras av fyra procent av svenskarna, och hela tio procent av de över 65 år. Siffror som kan tänkas öka när nya modeller och en ny version av klassikern 3310 snart släpps till försäljning.

Publisert:

LÄS VIDARE