Google

Googles stora lansering – här är alla nyheter

Nya Google Pixel 3 har ännu bättre kamera än föregångaren

Av: 

Niklas Plikk

Google Pixel 3 XL release.
Google Pixel 3 XL release.

TEKNIK

Under gårdagen avtäckte Google en rad nyheter på teknikfronten.
Bland dem fanns som väntat två nya Pixel-telefoner, surfplattan Pixel Slate samt en ny smart högtalare – kallad Google Home Hub.

Det tycks omöjligt för de största teknikföretagen att hålla saker och ting hemliga för internet. Samtliga av gårdagens nya Google-produkter hade nämligen läckt ut innan lanseringen.

Detta lanserades den 9 oktober 2018:

  • Google Pixel 3
  • Google Pixel 3 XL
  • Google Pixel Stand
  • Google Pixel Slate
  • Google Home Hub

Det verkar emellertid inte som att någon av produkterna kommer att släppas i Norden i ett första skede.

ANNONS

Ta snygga selfies med Google Pixel 2 – här är den billigast just nu

Extern länk från Prisjakt

Läs mer

Google Pixel 3 och Pixel 3 XL

Precis som väntat avslöjade Google två nya mobiler: Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Skärmstorlekarna blir 5,5 tum (2170 x 1080), respektive 6,3 (2960 x 1440) och invändigt är det Snapdragon 845 som står för föreställningen. Processorn får sällskap av 4 GB RAM och 64 eller 128 GB lagringsutrymme.

Den största varianten har var marknaden kallar en Iphone X-aktig design, med en ”busshållplats” som bryter in i skärmen där fram, fullproppad med olika sensorer. Den mindre Pixel 3 har bara lite extra utrymme ovanför och under skärmen.

Dimensioner på nya Google Pixel 3 samt Google Pixel 3 XL.

Behåller enkel kamera där bak

Bägge modellerna har två frontkameror, men nöjer sig med en 12,2-megapixelkamera på baksidan. Google är en av väldigt få mobiltillverkare som inte har satsat på en dubbelkameralösning på baksidan, men om vi ska tro typ en samlad amerikans teknologipress tar den ändå bland de allra bästa mobilbilderna på hela marknaden.

Trots att inge större fysiska förändringar har gjorts på kameran på baksidan, har Google jobbat hår med programvaran dör att mobilen ska ta ännu bättre bilder än tidigare.

Google Pixel 3 kommer i ett rosa utförande.

Trådlös laddning

För första gången kan Pixel-mobilerna laddar trådlöst (upp till 19 watt) och Google har även lanserat sin egen laddstation, kallad Pixel Stand. Den förljer dock inte med på köpet.

Mobilerna ska automatiskt kunna känna av om de laddas i Googles laddstation, och ska då fungera mer som en Google Assistant-skärm, och visa relevant innehåll baserat på vad du pratar med den om.

Google Pixel 3 och Pixel 3 XL kommer i svart, vit och en slags rosa variant. Precis som föregångarna ser det inte ut att komma någon officiell lansering i Sverige.

I USA hamnar priserna på 799 dollar för Pixel 3 och 899 dollar för 3 XL. Båda kommer naturligtvis med senaste Android installerad.

Google Pixel Stand laddar trådlöst och gör din mobil till en display för Google Assistant.

Google Pixel Slate

Nästa produkt ut från Google den här gången är en surfplatta som ser ut att direkt ta upp kampen med Ipad Pro från Apple och Surface Pro från Microsoft.

Precis som hos konkurrenterna är det tal om en surfplatta med avtagbart tangentbord, där fokus ligger på flexibilitet. Surfplattan använder Chrome OS i stället för vanlig Android, och i Googles demonstrationer visar man hur surfplattan medger både multitasking av flera program, spel och annat skoj.

Google Pixel Slate – Googles surfplatta som ska konkurrera med Ipad Pro och Surface Pro.

Priset börjar vid relativt schyssta 599 dollar, men sträcker sig hela vägen upp till 1699, utan tangentbord. Anledningen är helt enkelt att innanmätet är mer likt en vanlig bärbar PC med processor från Intel, och inte en mobilsurfplatta, precis som Ipad Pro.

Skärmen är på 12,3 tum, med en upplösning på 3 000 gånger 2 000 pixlar. Processorvalet sträcker sig från Core M3, hela vägen upp till Core i5. Minnet kommer i tre valmöjligheter: 4, 8 eller 16 GB, medan lagringsutrymmer är antingen 32, 64, 128 eller 256 GB.

Precis so med Pixelmobilerna finns ingenting som tyder på att Pixel Slate kommer till Sverige i första taget.

Google Home Hub

Medan vi så sent som i går fick reda på att Google Home-högtalarna äntligen lär sig svenska, fortsätter Google att rulla ut flera smarta högtalare i USA, som vi får se långt efter.

Nyaste medlemmen i Home-familjen kallas Google Home Hub, och är som namnet antyder en slags hub, ett nav, bland Google Home-produkterna som du kan sprida ut runt om i hemmet. Till skillnad från de andra Home-högtalarna har Hub emellertid en skärm, som ska att visa innehåll som relaterar till det du pratar med den om.

Google Home Hub visar vad ni pratar om på sin skärm.

Ber du den att sätta på en timer kommer den att visa nedräkningen, sätter du på musik visar den låten du spelar... Du fattar grejen.

Produkten är väldigt lik konkurrenten Amazon Echo Show, som erbjuder ganska exakt samma funktioner. Till skillnad från både Echo Show och nya Facebook Portal har Google Home Hub emellertid ingen kamera.

Home Hub kommer i fyra olika färger. Grön, rosa, mörkgrå och vit. Priset kommer att ligga på 149 dollar och släppet blir den 22 oktober i USA, Storbritannien och Australien.

Artikeln publicerades först på tekniksajten Tek.no.

Publisert:

LÄS VIDARE

Stort test: Xiaomi Redmi 5 Plus – bästa billiga luren

ÄMNEN I ARTIKELN

Google

Smarta högtalare

Mobiltelefoni

Android