Läcker mobil projektor från LG

TEKNIK

LAS VEGAS

För en tid sedan kom Samsung med en liten mobil projektor.

Nu kommer LG med en liknande produkt.

Den är en LED-projektor och kommer i maj månad till Sverige.

Projektormarknaden växer i Sverige och allt eftersom folk nu efterfrågar större tv-apparater får projektorerna en möjlighet. Här pratar vi stor bild till ett relativt litet pris. LG:s LED-projektor är liten och smärt, den är tänkt att kunna vara ett komplement till en storbilds-tv och kostar lite mindre än en vanlig projektor.

Eftersom man använder LED som teknik innebär det också att lampan, som normalt bara håller 3-4000 timmar på en vanlig projektor, har möjlighet att räcka hur lång tid som helst. Rent teoretiskt alltså. Hur som helst, du behöver inte byta ut lampan.

60 tums visning

- Den här modellen klarar upp till 60 tums bild för vanlig filmvisning, använder du den till en dator kan du dra upp bildstorleken till 100 tum, berättar Jesper Silvanius på LG i Sverige.

Projektorn kommer först och främst i en svart upplaga, men det finns också en vit variant som kan bli aktuell för svenska marknaden. Priset blir cirka 6000 kronor och ljusstyrkan blir 100 ansilumen, vilket är dubbelt så mycket som Samsungs projektor som kom för ett tag sedan.

Det kommer att finnas ett batteripack till den här projektorn, det betyder att man kan använda den helt utan ström om man så vill. Batteritiden kommer då att bli cirka 4 timmar.

LG släpper nu också en uppdaterad version av sin väggprojektor AN 110. Den här modellen kommer nu med bättre chipp och högre kontrast (8000:1) och dessutom lägger man till ett sjunde färgsegment i projektorn. Allt för att få en sån bra färgåtergivning som det bara går. Priset för den nya modellen, som kommer heta AN 215, blir cirka 12 900 kronor.

Niclas Lidström , Prylportalen.se