Mer musik från Sony Ericsson

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-07

Tre nya modeller lanserades i natt

De tre nya modellerna är (från vänster) W760, W350 och Z555. Alla kommer ut i handeln under våren.

LAS VEGAS. Sony Ericsson fortsätter att satsa på musik.

I natt lanserades tre nya mobiler i Las Vegas.

Toppmodellen W760 är en musikmobil med gps.

I dag startar den största prylmässan i världen. Computer Electronics Show i Las Vegas öppnar sina portar. Drygt 3 000 utställare från hela världen visar upp sina prylar.

Även om mässan startar på riktigt först i dag vid 17-tiden svensk tid passade flera företag på att visa upp sina nyheter för pressen redan i går kväll och i natt svensk tid.

Sony Ericssonlanserade tre nya mobilmodeller.

Anapssar sig efter ditt humör

W760 är en 3g-mobil i Walkmanserien. En satsning som Sony Ericsson tänker fortsätta. Man har så här långt sålt 45 miljoner musikmobiler. Den har en särskild funktion som känner av användarens humör och som sedan kan välja musik efter det. Den har också Sony Ericssons musikigenkänningsteknik track-id. För den som vill spela spel på mobilen kan den styra spelen med en så kallad tilt-funktion. När man vrider mobilen svänger bilen i spelet.

Den klarar också nya snabba turbo-3g så att man till exempel kan ladda ner musik snabbt från internet. Nya W760 är den första mobilen från Sony Ericsson som har en gps inbyggd i själva mobilen. Programvaran är Wayfinder 7 samt Google Maps.

W350 är en enklare, mera renodlad musikmobil. Stänger man luckan som täcker tangenterna får man istället en panel som styr musikspelaren. Mobilen är liten och tunn. Bara tio millimeter tjock.

Modetrenden inom mobilvärlden är något som även Sony Ericsson hakar på. Z555 är en designermobil med ett diamantliknande skal och med knappar som är prydda med låtsasjuveler. Den är vikbar och har en ny funktion som kallas gestkontroll. Med den kan man till exempel avvisa ett samtal eller stänga av väckarklockan bara genom att röra med handen över telefonen.

Samtliga tre modellerna kommer på marknaden under de närmaste månaderna.

Följ ämnen i artikeln