Google

Nya Google Pixel 3 ska ta ”Super-selfies”

Nu lanseras Googles nya flaggskepp Pixel 3

Av: 

Babs Drougge

Bild från fjolårets lansering av Googles Pixel-telefon.
Bild från fjolårets lansering av Googles Pixel-telefon.

TEKNIK

Den nionde oktober släpper Google uppdateringen av sin Pixeltelefon – Google Pixel 3.
Den nya mobilen ska vara överlägsen på selfies, med två starka frontkameror.

Trots att Googles nya telefon, Pixel 3, ännu inte släppts, har en hel del information läckt ut, skriver tekniksajten Techradar.

Bland annat ska den större varianten, Google Pixel 3 XL, ha glömts kvar i en taxi. Dagens lansering väntas därför inte komma med några särskilt överraskande nyheter.

Google Pixel 3 XL ska komma med en 6,2-tumsskärm av en tämligen hög kaliber. På den ska man kunna beskåda vad som kommit att kallas ”Superselfies”, vilka tas med de två främre kamerorna, med bländaröppningar på f/1.8 respektive f/2.2. Framkamerorna ska ligga på 8 megapixlar, medan den bakre ska ligga på 12 mexapixel.

Den mindre varianten, Google Pixel 3, sägs ha en skärm på 5,4 tum, och lite mer utrymme både under och ovan skärmen är storebrorsan. Kanterna ska dock inte vara alls lika stora som på föregångaren, Pixel 2.

ANNONS

Billigast just nu, med enastående selfiekamera – köp Google Pixel 2

Extern länk från Prisjakt

Läs mer

Google ofta bra på selfies

Båda storlekarna ska vara utrustade med processorn Qualcomm Snapdragon 845 och 4 GB RAM, vilket kan tyckas lågt med tanke på att de flesta mobiler just nu lanseras med 6 eller 8 GB minne. Google är emellertid kända för sina mobilkameror, så hur den nya Pixel-kameran står sig i jämförelse med till exempel Iphone Xs är upp till bevis.

Enligt Techradar ryktas det om något som kallas ”Top Shot” – som ska ge perfekta bilder varje gång. Det förekommer även rykten om att Google ska lansera en billig variant av Pixel 3 – som förövrigt ska konkurrera med den billigare Iphone XR, som inte heller har släppts ännu.

Om det dyker upp en sådan variant under Googles lansering i dag återstår att se.

Publisert:

LÄS VIDARE

Test: Xiaomi Redmi 5 Plus – bästa billiga luren

ÄMNEN I ARTIKELN

Google

Qualcomm

Mobiltelefoni