Spräng sovrummet!

TEKNIK

Klockradion som garanterat får dig att vakna

Nu blir det drag i sängkammaren.

Grundigs nya häftiga klockradio ger totalt 360 watt med den extra högtalaren som placeras i dammet under sängen.

Garanterat att du vaknar!

På Ifa-mässan i Berlin på sensommaren visade Grundig upp flera roliga, lite udda prylar i sin monter. Retro-högtalarna gav mest uppmärksamhet, men nu kommer fler produkter som också bör väcka uppmärksamhet.

Klockradio

En klockradio låter kanske inte så roligt. Men Grundigs klockradio är inte som gamla tråkiga föregångare. Här pratar vi en RDS-radio som spelar så gott som alla mp3-format. Klockradio-delen ställer du på nattduksbordet, högtalaren med inbyggd subwoofer kan placeras under sängen. Då lär du garanterat vakna. Detta system kostar cirka 3 500 kronor. Självklart har den också en inbyggd cd-spelare.

Dvd-spelare

En dvd-spelare hör också till nyheterna, en liten produkt som kan placeras var som helst i rummet. Spelaren har HDMI-kontakt och usb-kontakt. Spelaren är byggd helt i aluminium och stödjer också 5.1-ljud. Vill du kan du faktiskt sätta upp den på väggen. Väggfäste och bordsställ följer med och den här spelaren kostar cirka 1 995 kronor.

Digitalboxar

Grundig satsar också mycket krut på digitalboxar. Tidigare hade man en digitalbox som var stor som en scart-kontakt. Nu kommer nästa modell, den här gången med plats för betalkort. Det här är alltså en digitalbox för marknätet och det är just den lilla storleken som gör att den här är extra rolig. Priset kommer att hamna på cirka 1 500 kronor.

Andreas Rauch, Prylportalen

ARTIKELN HANDLAR OM