Guiden: 25 appar att ladda ner i sommar

TEKNIK

Så många får de av Aftonbladets expert

Det finns snart hur många appar som helst till Iphone.

Att hålla koll på dem blir allt svårare.

Här kommer de 25 bästa sommarapparna som Pryl har testat.

Om knappt två veckor är det två år sedan Apple slog upp portarna på programbutiken Appstore. Då fanns det 500 appar till Iphone att välja på i butiken. Sedan dess har Appstore förändrat hela mobilmarknaden. Och den har vuxit så att det i dag i det närmaste är omöjligt för vanliga konsumenter att hålla koll på vad som finns att tillgå.

15 000 nya i veckan

För närvarande finns det drygt 230 000 appar att välja på och Apple får in 15 000 nya i veckan som vill komma in i butiken.

Även konkurrenterna satsar på appar och programbutiker. Men det är egentligen bara Google och Android market som på något sätt kan hota Apple. Fast än så länge har man inte mer än en tredjedel av antalet appar att välja på och betalappar går inte att köpa i Sverige.

Gratis appar

Nu stundar semestertider och då finns det faktiskt ett stort antal appar som kan vara användbara för dem som har en Iphone. Allt från att hålla koll på vädret till att hitta en bra badplats, bensin till bilen eller närmaste Systembolag. Eller få hjälp att se om svamparna man hittat i skogen är ätliga och till och med spara koordinaterna till det där perfekta svampstället för att kunna hitta tillbaka senare.

De flesta appar som finns i dag är gratis. Det gäller även de sommarappar som Pryl testat. Bara sex av 25 appar kostar något. Den dyraste 22 kronor.

Fast ska man ha en riktigt avkopplande semester borde man kanske istället stänga av mobilen helt.

Peter Pettersson