”Jag kan skicka över två tjejer”

Aftonbladets reportrar erbjuds att köpa oralsex på Club Kino: Du får det för 3 000

1 av 6 | Foto: Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
AVKLÄDD DANS På Club Kino strippar unga kvinnor till musik – och försöker få klubbens gäster att betala för att få tillträde till VIP-rum.

avJosefin Sköld, Martin Ekelund

NYHETER

Strippklubben Kino lockar kunder med sex.

Aftonbladets utsända erbjuds oralsex inne på ett av de privata VIP-rummen.

– Managern säger att du får det för 3 000, uppger en av kvinnorna framför vår dolda kamera.

Club Kino är Stockholms äldsta nu aktiva strippklubb och öppnade redan 1989.

Här kan gästerna köpa en helnatt med en eller flera av tjejerna för 24 000 kronor.

Men exakt vad som ingår är inte klart, det står inte på menyerna som står uppställda på borden runt scenen där unga kvinnor tar av sig kläderna i takt till musiken.

Går in med kamera

Aftonbladets prisbelönta granskning av sexklubbsmarknaden i Stockholm år 2000 visade att kvinnorna på just den här klubben inte bara strippade – de erbjöd även sexuella tjänster. Då förnekade en av ägarna, Tony Thorman, att något sådant förekom.

När vi nu återvänder, elva år senare, driver Tony Thorman fortfarande Club Kino. Och det är inte mycket som har förändrats.

Preparerade med dold kamera kliver Aftonbladets team in på Club Kino strax före midnatt. Det är glest mellan gästerna – endast två killar i 30-årsåldern finns i lokalen.

”Det är allvarligt”

När strippshowen är slut försvinner de två männen i väg med varsin kvinna – de har redan i entrén betalat för en privat ”behandling”.

Det tiotal kvinnor som är kvar i lokalen är mycket pådrivande i sina försök att övertala oss att betala för att gå in i något av de stängda VIP-rummen.

När vi frågar vad som ingår i priset får vi vaga besked som ”vi är nakna tillsammans” och ”ni kommer att bli nöjda”.

Vi pressar på ytterligare för att få besked – då tillkallas managern. Hon upplyser oss om att en timme kostar 5 000 kronor men att vi kan få en halvtimme för 3 000 kronor.

– Jag kan skicka över två tjejer så kan de berätta lite mer detaljerat vad det är som ingår. Det är professionella tjejer, säger hon.

Strax efteråt kommer två av kvinnorna som tidigare uppvaktat oss fram.

– Ska vi ha kul, frågar en av dem.

Vad innebär det?

– Jag suger av dig så mycket du vill!

Vad kostar det?

– Managern säger att du får det för 3 000, säger kvinnan.

Precis som för elva år sedan ställer sig klubbens ägare, Tony Thorman, frågande till uppgifterna.

– Det låter jättekonstigt. Jag tror inte på dig.

Vi har det på film.

– Har det skett är det absolut inget jag står bakom eller känner till. Alla mina anställda känner till reglerna, vi säljer inte sex på Kino. Så enkelt är det.

Hur ser du på våra uppgifter?

– Det är allvarligt, så klart.

Vad tänker du göra åt det?

– Eftersom ni inte kan ge mig namn på den tjej det berör vet jag inte riktigt. Men strippor som erbjuder sexuella tjänster ska inte jobba hos oss.

Polisen inte förvånad

Ewa Carlefors, chef för Citypolisens grupp mot människohandel, är inte förvånad över förslaget från strippan och managern.

– Nej, det är inget jag förvånas över – tyvärr. Verksamheten går ju ut på att erbjuda mer och mer, och till slut kanske också samlag, för att kunden sedan ska stå där med en skyhög räkning och lång näsa. Detta är tydligt på både Kino och Privé, säger hon.

Har saknat bevis

Trots regelbunden spaning har polisen aldrig kunnat bevisa någon koppleriverksamhet på strippklubbarna i Stockholm. En anonym polis berättar om en man som ringt polisen eftersom strippan inte utfört den sexuella tjänst han betalat för. Detta resulterade dock i en polisanmälan om försök till att köpa sexuella tjänster.

– Men vi kan med stor säkerhet säga att det förekommer vissa bedrägeribrott – bondfångeri – men utan målsägare eftersom de knappast vill skylta med vad de har utsatts för.

Josefin Sköld

Martin Ekelund

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm