Nu trotsar hon pappa

TEKNIK

Anders sa slalom – men Anja väljer fartgrenarna

Anders Pärson önskade att hon skulle satsa på slalom.

Nu står det klart att Anja Pärson gör tvärtom – förlänger karriären, men lägger slalomen åt sidan.

– Jag har känt suget under säsongen att utveckla mitt störtlopp och super-G.

Det blir minst en vinter till.

Anja Pärson behövde tid för att grubbla efter säsongen, men är nu färdig. 42 världscupssegrar och 19 mästerskapsmedaljer är inte nog för tjejen från Tärnaby.

– Det känns som en nytändning att köra färre grenar nästa år och se om jag kan ta mig tillbaka till toppen där, säger hon till skidor.com.

– Det blir främst störtlopp och super-G men även storslalom kommer att finnas med, och i laget kommer jag att ha en lite friare roll än tidigare eftersom det främst bara är jag som satsar på störtlopp.

Beslutet går på tvären mot vad förre tränaren Anders Pärson pratade om under VM. Då sa han att det inte gick in i huvudet att man kan vara från Tärnaby och inte köra slalom.

– Hon får bestämma själv, men kanske fortsätta med färre grenar. Då tycker jag att slalom är den gren som är enklast träningsförutsättningar i, sa han.

Kanske OS

Anjas fartsatsning är inte tidsbestämd. Går det bra blir den längre, går det dåligt avbryter hon. Chansen finns att det blir ett OS 2014, men då ska allt gå extraordinärt.

– Visst vore det helhäftigt att få starta i ett OS till, särskilt i Ryssland, men jag måste vara ärlig mot mig själv. Åker jag dit måste jag ha rätt förutsättningar för att ta guldmedaljer, säger hon till skidor.com.

Kristoffer Bergström