Mobiltelefoni

Avslöjad: LG:s nya iPhone-dödare

Av: 

Peter Pettersson

TEKNIK

”Arena” får premiär i Barcelona

LG:s nya iPphone-dödare heter Arena.

En multimediamobil med touchskärm.

Den styrs med hjälp av en 3D-kub.

Efter fler olika bud bestämde sig LG för att offentliggöra informationen om sin nya mobiltelefon Arena redan på måndagskvällen, en vecka tidigare än planerat. Ursprungligen skulle lanseringen ske på mobilmässan i Barcelona nästa måndag.

Men redan i helgen valde man på LG i Storbritannien att lägga ut information om telefonen och då fann bolaget det för gott att lätta på förlåten.

LG Arena, eller KM 900 som den kallas, har en tretumsskärm, inbyggd A-gps och klarar både 3G och turbo-3G upp till 7,2 megabit per sekund. Den har stöd för wifi och har en fem megapixels kamera som också klarar video. Telefonen har också stöd för Dolby mobile 2.0 och Divx.

Nya gränssnitet S-class

Arena är 12,3 millimeter tjock och har ett 3,5 millimeters uttag för vanliga hörlurar. Den kommer med ett inbyggt minne på åtta gigabyte som kan byggas ut till 32 gigabyte med extra minneskort.

Modellen är den första mobilen från LG som får bolagets nya användargränssnitt, S-class, som består av en roterande kub med vilken man styr olika funktioner i mobilen. De fyra sidorna på kuben delas av huvudfunktionerna bokmärken, widgets (små extra skärmprogram), kontakter och mediafiler.

Inget stöd för sociala nätverk

Något inbyggt stöd för sociala nätverk som Facebook, Twitter, Flickr, Youtube och liknande har dock inte Arena. LG har heller inte öppnat för externa utvecklare att göra progam för telefonen men det är dock något man har planer på att göra senare i år.

Målgruppen för Arena är i första hand ungdomar.

Till Sverige i april

– Vi räknar med att mobilen kommer till Sverige under april, säger Johan Lidenmark, nordisk marknadschef för mobiler på LG.

Priset på LG Arena kommer att hamna runt 4 500 kronor utan subventioner.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni