Mobiltelefoni

HTC satsar på stora skärmar

Av: 

Peter Pettersson

TEKNIK

Smart sätt att hantera kontakter

HTC lanserar två nya mobiler.

Toppmodellen har 3,6 tumsskärm.

Dessutom kommer man med en nytt smart sätt att hantera kontakter.

Taiwanbaserade HTC fortsätter spruta ur sig smarta mobiltelefoner. I Barcelona lanserar man två nya modeller Touch Diamond2 och Touch Pro2.

HTC, eller Qtek som de hette tidigare, är en av Microsofts äldsta partners inom mobilområdet. Bolaget har varit med sedan handdatorerna kom för elva år sedan och samarbetet fortsätter nu när nästa generation av Windows Mobile, version 6.5, lanserade under måndagen.

Ny hantering av kontakter

I de nya mobilerna använder sig HTC av ett nytt sätt att arbeta med kontakter. När man går in på en kontakt ser man all kontakthistorik, oavsett om det handlar om samtal, sms eller e-post. Ett enklare sätt att hålla koll på var, när och hur man senast hördes av.

Stora skärmar

HTC Touch Diamond2, är en uppföljare till Touch Diamond. Den har en 3,2 tums skärm, är 13,7 mm tjock och har försetts med en ny förstorning av skärmbilden för snabbare zoomning på webbsidor och i e-post, foton och dokument. Något som tidigare har varit en svaghet i HTC-modeller.

Touch Diamond2 har också femtio procent längre batteritid än föregångare, en fem megapixel kamera med autofokus, utbyggbart minne och sensorer för rörelse och ljus.

För affärsanvändare

HTC Touch Pro2 är en ny toppmopdell som i första hand riktar sig till affärsanvändare. Den har en 3,6 tums skärm, ett stort utskjutbart qwerty-tangentbord. Den har också fått förbättrad batteritid och är utrustad med den nya zoomen och sensorerna sensorer för rörelse och ljus.

Touch Pro2 har också en sensor för närhet i stil med Apples Iphone som släcker skärmen när man håller mobilen nära ansiktet för att spara batteri.

HTC Touch Diamond2 kommer till Sverige i slutet av april medan HTC Touch Pro2 kommer i juni.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mobiltelefoni