Få tummen ur mobilen - sms:a från datorn

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett enklare och snabbare sätt att skicka sms

Som mejl I dag erbjuder de flesta mobiloperatörerna olika lösningar för att skicka sms via datorn.
Foto: Frida LENHOLM
Som mejl I dag erbjuder de flesta mobiloperatörerna olika lösningar för att skicka sms via datorn.

Sms via datorn gör att man slipper sms-tumme.

De flesta mobilbolag erbjuder nu sms via datorn i någon form.

– Det låter kunderna skicka sms snabbare och enklare, säger Hans G Larsson på Telia.

Sms är en av de absolut populäraste formerna för kommunikation i dagens Sverige. Men det är fortfarande rätt så bökigt att knappa in texten till sina sms på mobilens tangentbord.

Visserligen finns det numera inmatningshjälp som T9 för att snabba på inskrivningen av sms:en, men många tycker fortfarande att det är bökigt.

Som e-post

Alla de stora mobiloperatörerna i Sverige erbjuder nu sina kunder olika lösningar för att skicka sms via datorn. Det vanligaste sättet är att man får ladda ned ett litet tilläggsprogram till sitt e-postprogram i datorn. Från det kan man sedan skriva in och sända sms på ungefär samma sätt som man skickar e-post. Man kan ange det egna mobilnumret som avsändare så att eventuella svar på sms:et går direkt till mobilen.

– En bra funktion är att det enkelt går att lägga in flera mottagare så att samma sms kan nå flera samtidigt, säger Hans G Larsson på Telia.

Olika kundportaler

Vodafone har valt att lägga funktionen med sms på Hantera som är bolagets kundportal på internet.

– Våra kunder kan sms:a därifrån med mobilnumret som avsändare och det kostar i dag 1, 10 per sms, säger Hans-Olof Johansson på Vodafone.

Lågprisoperatören Djuice har också funktioner för sms via sin kundportal på nätet. Och man har precis lanserat en funktion med nedladdning av ett program till datorn som riktas till bolagets abonnemangskunder.

Tele2Comviq och Tre har båda valt att använda sig av nedladdningsbara tilläggsprogram till datorns e-postprogram.

– Vi har än så länge inte fått särskilt många önskemål om sms via vår kundportal Selfnavigator, säger Jens Pettersson på Tele2Comviq.

Sms:a gratis

Privatkunder som registrerat sig hos Telia kan dessutom sända fyra sms gratis från datorn per dag. Men dessa sms sänds med anonym avsändare.

– Sms via datorn låter våra kunder skicka sms snabbt och enkelt. För den som till exempel tycker det är krångligt att skicka sms med mobiltelefonen är sms i datorn ett bra alternativ eftersom kunden då använder sitt tangentbord, säger Hans G Larsson på Telia.

Peter Pettersson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN