Hallå där...

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-13

...Johanna Ögren och Karin Adelsköld...

Er blogg Lilla gumman är en av de fem nominerade för Stora Bloggpriset inom kategorin Prylar & Teknik. Hur känns det?

- Vi blev otroligt överraskade med tanke på den korta tid vi varit igång, många känner inte till oss ännu. Men samtidigt blev vi otroligt glada och gav upp ett jubelvrål vars decibelnivå kom upp ganska högt.

Berätta om er blogg!

- Vi kände att det saknades en naturlig mötesplats för tjejer som vill prata och diskutera teknik. Så då fick vi starta den själva helt enkelt! Och vi är långt ifrån några experter på teknik och prylar. Men vi har intresset och via sajten kan vi också få hjälp när vi undrar över saker. Lillagumman är en sajt med mer passion än prestanda, i den bemärkelsen att vi brinner för det vi gör och inga frågor är för dumma för att ta upp till diskussion.

Tycker ni att det var väntat att just de här blev nominerade eller saknar ni några?

- Det var förstås väntat och roligt att Prylfeber skulle finnas med. Men vi saknar fler tjejer som skriver om de här områdena. Vi är inte så många, men vi finns!

Vad tror ni om er chans att vinna?

- Oj, jättesvårt! Vi möter kvalificerat motstånd så det kommer nog bli en tuff kamp om förstapriset. Vi får hålla tummarna för att folk gillar det vi gör. Vi är ju lite annorlunda jämfört med våra fyra konkurrenter.

Kommer ni på galan den 2 februari?

- Jajjemen! Vi har redan rotat fram såväl paljetter som fjäderboa, ett sådant tillfälle vill vi inte missa. Och inte minst så har vi dammat av gps:en och lagt i handväskan, så vi hittar hem sen efter galan.