Prisras på platt-tv med full-hd

Publicerad:
Uppdaterad:

Stora skärmar sjunker mest – lista med priser

1 av 5
Samsung 40” LE-40N87BD kostade i juli 17 800 kr - i januari 11 607 kr (-35 procent).

Priserna på platt-tv med full-hd har rasat rejält det senate halvåret.

Framförallt gäller det stora skärmar, på mellan 42 och 50 tum.

Shoppingagenten Prisjakt har för Prylportalen.se och Aftonbladet.se tagit fram statistik på prisutvecklingen för platt-tv de senaste sju månaderna, från juli 2007 till januari i år. Vi kan konstatera ett rejält prisfall, framförallt bland de större storlekarna mellan 42 till 50 tum.

Men prisfallet gäller inte alla storlekar. 37 tums lcd tv har faktiskt ökat i pris igen efter prisfallet inför julhandeln då den billigaste modellen kostade 6 595 kronor i november 2007. I dag får du betala 8 449 kronor för den billigaste 37 tummaren.

Dramatisk ökning

Siffrorna från Prisjakt avslöjar också ett ökande intresse för tv med full-hd. I januari valde 43 procent av de som klickade på 37 tums apparater hos Prisjakt full-hd. För 42 tum var motsvarande siffra 37 procent medan det var 44 procent som tittade på full-hd av de som var intresserade av 50 tums apparaterna.

Efterfrågan på full-hd skärmar började ta fart i somras, sedan har antalet modeller och tillverkare som erbjuder full-hd apparater ökat dramatiskt.

Enligt branschen kommer det inom två till tre år bara att säljas full-hd skärmar. Det är där som tillverkarna lägger de stora resurserna när det gäller att ta fram nya modeller. Allt eftersom produktionen går över till full-hd kommer priserna att sjunka ytterligare.

Susanne Scheibe, Prylportalen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-tester